147048
11:45 17.052023

В Закарпатській ОВА обговорили програму для осіб з інвалідністю

Життя 1829

В Україні діє державна програма, за якою особи з інвалідністю можуть безоплатно отримати допоміжні засоби реабілітації. Допомога поширюється й на постраждалих унаслідок повномасштабної війни – захисників і цивільне населення.

Реалізацію проєкту в нашій області обговорили Петро Добромільський – заступник голови Закарпатської ОВА та в.о. директора Закарпатського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю Анатолій Шибаєв.

«За останній рік через повномасштабне вторгнення в регіоні значно збільшилася кількість людей з інвалідністю. Зараз на обліку понад 90 тисяч громадян. Багато з них потребують протезування та забезпечення іншими допоміжними засобами реабілітації», – підкреслив Петро Добромільський.

Як зазначив Анатолій Шибаєв, протягом 2023 року до обласного відділення Фонду з різними потребами звернулося майже тисячу осіб. Понад 19 млн грн уже профінансовано на закупівлю протезно-ортопедичних виробів, крісел колісних, ортопедичного взуття, засобів для протезування жінок з онкологією тощо.

Особливу увагу на Закарпатті приділяють роботі з військовослужбовцями, які отримали поранення під час бойових дій. Так, від початку року державною програмою підтримки скористалися 9 захисників. Їх усіх першочергово забезпечили необхідними засобами, здебільшого це модульні протези підвищеної функціональності.

Також під час зустрічі заступник голови ОВА Петро Добромільський зауважив, що в регіоні планують розробити чіткий алгоритм дій та провести інформаційну кампанію, щоб якомога більше людей з інвалідністю дізналися про можливість безоплатно отримати якісну допомогу за національною програмою.

Про це повідомляє Закарпатська обласна державна адміністрація.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах