146883
08:45 12.052023

На Рахівщині діток заохочують вступати в мистецькі школи

Життя 2321

У Великобичківській мистецькій школі вже стало традицією, за тиждень до вступних прослуховувань (іспитів) набору учнів на 2023/2024 навчальний рік, проводити невеличкі агітаційні концерти для учнів І-ІІІ класів ЗЗСО Великобичківської ТГ. Перші з них сьогодні (11.05.2023р.) пройшли у Великобичківських загальноосвітніх закладах.

З ініціативи директора місцевої мистецької школи, викладачі духових та ударних, струнно-смичкових та народних інструментів (Пруць Д.І., Швець С.С. Попович В.В. та інші), підготували невеличкі виступи, а також задіяли в концерті і учнів свого класу, ансамбль скрипалів, та частину оркестру народних інструментів. За кожною школою було закріплено викладача музично-теоретичних дисциплін (Пруць Г.Д., Пуліска Н.І., Підмалівська О.Ю.), які перед концертом, проводили бесіди з дітьми про музику, знайомили з музичними інструментами тощо.

Класним керівникам роздали оголошення, які своєю чергою скинуть у групи батькам своїх вихованців для ознайомлення.

Оголошення інформує:

НАБІР НА НАВЧАННЯ У ВЕЛИКОБИЧКІВСЬКУ МИСТЕЦЬКУ ШКОЛУ ПРОВОДИТЬСЯ на такі музичні інструменти: СКРИПКА, БАЯН, АКОРДЕОН, ЦИМБАЛИ, ДУХОВІ (СОПІЛКА, КЛАРНЕТ, САКСОФОН, ТРУБА) ТА УДАРНІ ІНСТРУМЕНТИ (БАРАБАН, КСИЛОФОН).

Через виїзд декількох викладачів за кордон, є обмежений приймання на фортепіано і гітару.

Але це тимчасово, тільки цього навчального року.

Для вступників 18 та 19 травня о 15.00 відбудуться консультації. А 22 ТРАВНЯ о 15.00 (Києва) ВСТУПНІ ПРОСЛУХОВУВАННЯ (іспити) у Великобичківській МШ, за адресою смт Великий Бичків, вул. Крушник, 23.

Успішно пройшли агітаційні концерти, та бесіди у Великобичківських ЗОШ №1 №2 і №3. Дітям було дуже цікаво. Деякі навіть плескали у такт виконання оркестрових творів. Сподіваємось, батьки прислухаються до бажань дітей навчатися у мистецькій школі, і в понеділок 22 травня 2023 року, приведуть їх до мистецького храму на творчі прослуховування.

Наступного тижня плануємо відвідати й інші навчальні заклади Великобичківської громади: Верхньому Водяному Ріці, Косівській Поляні, Росішці, Кобилецькій Поляні, Лузі та інших сільських шкіл.

Щира подяка директорам, їх заступникам, організаторам, класним керівникам за підтримку наших агітаційних концертів. Адже це спільна справа. Хороший учень музикант, завжди прийматиме участь і у різних заходах своїх шкіл.

Чекаємо вас абітурієнти – майбутні юні музиканти на навчання, – розповідає Василь Попович

Олена БОДНАР

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах