146827
17:02 10.052023

В Україні покращать процес проходження військово-лікарської комісії

Життя 1603

У Міністерстві оборони України анонсували зміни у роботі військово-лікарської комісії.

В Україні планують поступово пришвидшити та покращити процес проходження військово-лікарської комісії (ВЛК). Про це повідомляє Міністерство оборони в середу, 10 травня.

По-перше, збільшується мережа ВЛК, їх тепер додатково запроваджують у цивільних закладах охорони здоров’я.

По-друге, буде окреме фінансування оплати послуг медичних працівників, яких залучать до проведення медоглядів у ВЛК.

По-третє, вводиться е-черга запису на ВЛК, а також електронний документообіг між військовими частинами, ТЦК СП та закладами охорони здоров’я.

Заклади охорони здоров’я із системи Міноборони матимуть доступ до анамнезу людини, зокрема в електронній медичній картці. Затверджуються сучасні підходи до обслуговування під час проходження ВЛК.

Інформаційна підтримка (гаряча лінія) та впровадження інформаційних сервісів допоможуть військовослужбовцям швидко розв’язувати всі питання.

В Міноборони зазначили, що зміни будуть поступовими. Уведення їх в дію вимагає внесення змін до низки нормативно-правових актів.

Щоб система запрацювала якнайшвидше, створена робоча група, до якої входять представники Міноборони, Медичних сили Збройних Сил України, МОЗ, Мінветеранів, Мінцифри, комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах