146170
12:51 27.042023

На Рахівщині жінки масово скуповують нашатир

Життя 84754

Цікаве спостереження цього місяця в аптеках Рахівщини. Жінки масово скуповують нашатир. Напевно когось би це насторожило. Та не аптекарів з Рахівщини, бо всі добре знають навіщо він їм. Нашатир — помічник великого врожаю. Тож жіночки скуповують, щоб удобрити та стимулювати ріст врожаю.

Але все по черзі, як правильно використовувати, та з яким рослинам вона підходить, розповіла нам пані Тамара.

Виявляється, нашатирний спирт у боротьбі за високий урожай може надати нам не одну послугу.

Багато рослин, які достигають на Рахівщині це такі як помідори, огірки. А також квіти, адже немає такого подвір’я де б не росли квіти, цілі клумби. Нашатир допомагає таким як лілії, клематиси, герань та інші. Рази не поливають

Отже, як я роблю розчин розповідає Тамара, у 4-5 літрах води достатньо лише розчинити 50 мл нашатирю, потім поливаю рослини, але щоб вони були попередньо политі простою водою.

Нашатирний спирт також допомагає боротьбі з шкідниками, особливо з таким шкідником, як попелиця. Щоб знищити шкідника треба робити такий розчин. Відро води повне і потім додати дві столові ложки нашатирю. Натерти домашнього або господарського мила розвести жменьку у теплій воді і додати у відро з нашатирем. Перемішати суміш і обробляти рослини.

У боротьбі з цибульною та морквяною мухою також допоможе нашатир. Для цього у 5 літрах води розчиніть 1 мл аптечного засобу. Обробіть рослини.

Гарно підходить і для розсади. Після того, як розсада посаджена на основне місце у відкритий ґрунт, 10 мг нашатирного спирту розведіть у 10 л теплої води. Полийте кожен кущик у кількості 400-500 мл і такий шкідник як капустянка більше вам не страшний, – поділилась Тамара

Сарафанне радіо за роки рознесло господиням Рахівщини про ефективність нашатирю у господарстві. Тож ділимось з цим секретом і з вами. Удачі на городі!

Олена БОДНАР

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах