144960
08:45 4.042023

У центрі села Бадалово невідомі зняли угорський прапор

Життя 1356

Про це 3 квітня на своїй сторінці у Facebook повідомив лікар загальної практики сімейної медицини, очільник місцевого осередку ТУКЗ-КМКС Людвіг Якаб.

«У неділю, 2 квітня, по обіді (приблизно в період між 17.30 та 18.00) автомобіль Skoda (номерний знак AO 3364 EP), у якому перебувало двоє осіб (за даними очевидців, жінка та чоловік), припаркувався в центрі села біля Меморіального парку, де, зокрема, знаходиться пам’ятник жертвам сталінських репресій. Вони почали фотографувати прапор в угорських національних кольорах, установлений щонайменше 30 років тому на огорожі парку приблизно на триметровій висоті. Після цього молодий чоловік піднявся на постамент і витягнув древко з прапором (зазначу, що це вимагало надзвичайної сили, адже, коли я раз на рік зазвичай міняю вицвілий триколор, для цього мені потрібна щонайменше триметрова драбина).

На щастя, свідком інциденту став представник нашої громади, котрий, користуючись знанням української мови, одразу притягнув людину до відповідальності за скоєне. У відповідь він почув, що це українська земля і тут не місце прапору чужої країни. Після консультації з компетентними представниками ТУКЗ-КМКС я отримав інформацію, що Меморіальний парк не вважається громадською установою, тож угорська символіка без герба може бути там законно!

Повертаючись до інциденту, зазначу, що чоловік незабаром поїхав, а прапор одразу повернули на місце, де він стоїть і досі», – ідеться в дописі.

Голова місцевого осередку ТУКЗ-КМКС села Бадалово звернувся до мешканців із закликом, якщо хтось помітить щось підозріле, повідомити про це або йому, або старості села Імре Салаї, або викликати поліцію (102).

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах