144791
16:21 29.032023

Угорська Рада людської гідності зібрала для закарпатської молоді подарункові набори

Життя 3318

Угорська Рада людської гідності зібрала подарункові набори для закарпатської молоді. У вівторок у Будапешті пакунки передали голові Товариству угорської культури Закарпаття Василю Брензовичу.

Голова Ради Золтан Ломніци під час заходу повідомив, що організація допомагає угорським громадам Карпатського басейну з часу свого заснування. Цього разу вирішили зібрати допомогу для закарпатської молоді, аби трохи полегшити труднощі, спричинені війною. За його словами, в умовах воєнного часу вкрай важлива підтримка цивільного населення.

Василь Брензович, у свою чергу, зазначив, що закарпатська угорська громада перебуває в дуже важкій ситуації. Водночас він наголосив, що в краї й надалі живе багато угорців, працюють угорськомовні навчальні заклади, сиротинці.

А відтак додав, що угорці Карпатського басейну солідарні із Закарпаттям. «Відчувати солідарність дуже важливо […], бо це зміцнює мешканців краю в бажанні зберігати свою угорську ідентичність», – заявив Василь Брензович.

Пакунки отримають студенти Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ, школярі та вихованці Великодоброньського сиротинця.

hirado.hu

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах