144392
13:14 22.032023

У мукачівському літературно-мистецькому музеї відзначили день поезії

Життя 3170

21 березня по всьому світі володарі рими, їх музи та шанувальники відзначають день поезії. Святкували в цей день, у затишній та творчій атмосфері, також у мукачівському літературно-мистецькому музеї. Туди завітали: поети, музиканти, виконавці пісень.

Учасники заходу зачитували власні твори, або ж зверталися до творчості відомих поетів. Зокрема, Богдан Сливчук – педагог та поет, поділився з присутніми своєю творчістю, яку присвятив пам’яті Василя Пагірі. А також представив на розсуд слухачів поезію присвячену війні в Україні і нелегкій боротьбі українців.

Тема війни, так чи і інакше, прослідковувалася у багатьох творах: біль та втрата, або ж неймовірний патріотизм та відчуття власної гідності.

У всесвітній день поезії Любов Долинська, поетеса та голова літературного об’єднання « Рідне слово», звернулася до творчості Ліни Костенко.

«Буквально на днях Ліні Костенко виповнилося 93 роки. У своєму дитинстві вона вже побачила, що таке війна, і зараз у такому поважному віці, змушена спостерігати ті самі події. Напевно, цивілізований світ не мав би того допустити, але бачимо що відбулося. І ми маємо розуміти, що життя коротке, а мистецтво – воно вічне. Я взагалі вважаю, що людям які доторкнулися до поезії, або ж вона доторкнулася до них, дуже пощастило. І нехай те, що ми маємо хороше і позитивне, йде у світ, а він у свою чергу стає кращим»,- зазначила Любов Долинська.

Участь у заході взяли також, поети: Л.Бегун, Г.Лімбах, В.Кушнір, О. Горіна, М.Лукеча, Т.Рибар; музиканти: А.Тягур, І. Барта, М.Екман- Кременецький, І.Зіміна- Яценко, І.Микуліна, О. Поршнєв та С. Паллаг.

Ірина ГРАБКО

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах