14326
12:59 5.092016

Хустський парк відпочинку модернізується

Життя 10767

Встановлюють кнопки тривожного виклику і Wi-Fi

1

Відкритий у травні цього року після більш ніж десятирічної перерви у роботі парк дозвілля і відпочинку у місті над Тисою поступово набуває європейського вигляду. Крім запуску фонтану, облаштування двох майданчиків для рухливих ігор, поволі починають з’являтися і інші комунікації.

– Наразі працюємо над встановленням 15 камер відеоспостереження (загалом їх у місті вже більше сорока десятків і ще маємо намір охопити відеонаглядом виїзди з Хуста із усіх сторін), також підводимо Wi-Fi, аби краяни могли вільно і безперешкодно користуватися Інтернетом, прямо з парку виставляти у соцмережі світлини, спілкуватися з друзями із усіх куточків світа, – каже «Карпатському об’єктиву» перший заступник Хустського міського голови Іван Фетько. – Але це ще не все. Оскільки у населеному пункті почастішали випадки пошкодження комунального майна, скажімо, сміттєвих контейнерів, лавиць, обмежувачів проїзду, купання у штучних водограях, монтуємо в парку чотири «точки» для тривожних викликів. Це – своєрідні пульти, натиснувши на які можна повідомити в чергову частину поліції про правопорушення. При цьому стражі порядку забезпечують безпеку тому, хто їх викликав.

Також зі слів пана Івана, подібна новація буде своєрідною «гарячою лінією», яка допоможе уникнути правопорушень, або ж допомагатиме розкриттю злочинів. Такі «сигналізаційні» є вже і в інших містах України. Зокрема, в Києві їх аж 755, у Харківській – 742, в Одеській – 741, у Кіровоградській – 457, а у Львівській області – 450.

Слід зазначити, що програма технічного оснащення парку відпочинку реалізовується мерією Хуста разом із ГО «Фойта» у рамках проекту ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».

Марина АЛДОН

2

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах