140774
08:30 21.122022

ТУКЗ-КМКС спільно із Закарпатською угорською туристичною радою організували благодійний ярмарок для підтримки ЗСУ

Життя 2836

Після двох років перерви в Берегові знову організували адвентський ярмарок. Цього разу на подвір’ї римо-католицької церкви. На ярмарку можна було придбати цікаві вироби ручної роботи місцевих майстрів та майстринь, а завдяки ініціативі благодійних організацій гості мали можливість також посмакувати бограч-гуляшем, зігрітися гарячим чаєм та глінтвейном.

ГО «Товариство угорської культури Закарпаття» (КМКС) та громадська спілка «Закарпатська угорська туристична рада» до пандемії щороку влаштовували адвентські ярмарки на центральній площі Берегова. На заході, окрім продажу різноманітної продукції, на відвідувачів чекала й культурна програма. Цього разу, незважаючи на війну, організатори вирішили все ж провести ярмарок, щоправда, скромніший. Зібрані в рамках заходу кошти спрямують на підтримку Збройних сил України.

«Правління Товариства угорської культури Закарпаття та керівництво Закарпатської угорської туристичної ради, попри важку ситуацію, вирішили організувати ярмарок, але без культурної програми. Ми хотіли надати майстрам можливість представити свою продукцію й таким чином підтримати місцевих мешканців. До акції долучили також благодійні організації, щоб вони приготували зігрівальні напої та страви. Адже тепер постійно відключають електроенергію, а ми можемо когось зігріти або ж надати певну психологічну підтримку, що вже добре. Ми прагнемо відволікти людей від труднощів, хоча б частково створити святкову атмосферу серед важких буднів», – розповів голова Закарпатської угорської туристичної ради, секретар з питань місцевого самоврядування ТУКЗ-КМКС Андраш Мештер.

На ярмарку продавали вироби з дерева, прикраси з бісеру, медові пряники, домашні макаронні вироби, вишивані полотна та чимало іншого. А чудовий аромат глінтвейну та смачний гарячий чай із корицею допомогли зблизити відвідувачів ярмарку, які на певний час забули про тягар турбот цьогорічної важкої зими.

ve/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах