140587
17:27 18.122022

Туристична рада Закарпаття порадувала берегівчан Різдвяним ярмарком

Життя 4915

Торговище відбулося на подвір’ї римо-католицької церкви.

На жаль, із-за дощової погоди в ярмарку взяли участь набагато менше виробників, ніж передбачалося, але й так відвідувачі мали широкий вибір різної продукції.

Приміром, господарі пропонували смачний бограч-гуляш і глінтвейн, місцеве відділення Екуменічної служби допомоги Угорщини – мідяники власної випічки, імбірне печиво, дитячі картини, різдвяні свічечки тощо. Широкий асортимент вин розмістився в наметі знаної виноробної родини Карла Шоша.

Вабили зір різні мускатні напої, один з останніх доробків – “Нове і старе кохання”, біле напівсолодке і сухе біле, червоний сухий “Корлат”, інші.

“Раніше великим попитом користувалися солодкі та напівсолодкі вина,- каже «Карпатському об’єктиву» невістка Карла Сільвія Шош. – А тепер віддають перевагу сухим напоям”.

Торгували тут і натуральним виноградним соком.

Оригінальні власні вироби привіз на ярмарку колектив однойменного торгового закладу. Тут побачили знані березькі ткацтва, серветки, скатертини, плетені кошики, кукли-намотки, подушечки для іголок, футляри для окулярів та ключів тощо.

“Наші умільці виготовляють не лише сувенірні вироби, а й іншу продукцію, яку можна споживати, – ділиться з «Карпатським об’єктивом» Сільвія Гомокі. – Полюбляють берегівчани та їх гості з інших регіонів України домашній сливовий леквар, варення з абрикос, вишні, груші, натуральний мед, соняшникову олію”.

Знана мисткиня з Бене, виконавиця угорських народних пісень під супровід цитери Вероніка Марков разом з чоловіком теж виставили різні різдвяні сувеніри, свічечки, статуетки і таке інше. Родзинкою їх експозиції стала суміш, виготовлена з морської солі з різними пахучими добавками. Якими саме, господарка поділитися з нами не схотіла.

Різноманітністю різних товарів вабили й інші намети.

“Частину виручених від реалізації коштів направимо бійцям-закарпатцям, які зараз на передовій, – каже нашому виданню голова Закарпатської угорської туристичної ради Андраш Мештер. – Скільки точно, ще не підраховували. Бо умільці заявили, що додатуь до виручки і власні збереження”.

Микола ГОРВАТ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах