139239
12:28 22.112022

Як у Перечині День Гідності та Свободи відзначили

Життя 9641

21 листопада в Україні відзначають День Гідності та Свободи. З нагоди державного свята у Центрі культури і дозвілля Перечинської територіальної громади відбулася акція плетіння маскувальної сітки для бійців 68-го окремого батальйону територіальної оборони Ужгородського району та тематичний вечір за участі юних талантів КЗ «Перечинська школа мистецтв» та гуртківців клубної установи села Сімерки.

Незважаючи на відсутність центрального електропостачання, захід відбувся.

Директор ЦКіД Микола Годований прокоментував ситуацію кореспонденту «Карпатського об’єктива»:

– Початок заходу запланували на 13.30. На цю годину, відповідно до графіку відключення електропостачання, мали подати електроенергію до нашого закладу, але «світло» так і не включили. Та ми не стали переносити захід. Нас виручив наш же генератор – до нього під’єднали необхідні технічні засоби, щоб учасники концертної програми могли виконати свої номери. Жінки та дівчата одразу приступили до плетіння маскувальної сітки зі смужок білої тканини, яку принесли люди напередодні. Третього грудня сітку та зібрані смаколики передамо нашим захисникам. До акції можуть приєднатися всі бажаючі – у соцмережах ми розмістили інформацію про це.

– Виборювати право на гідне життя, мати свободу обирати, думати, знати – це наша доля споконвіку. Ми не хочемо бути рабами. Від часів існування славетної Київської Русі до сьогодення – Україна – це територія гідності та свободи. Пам’ятаймо про це, ніколи не забуваймо про це і вчімо цього своїх дітей – через правдиві сторінки історії, через символізм синьо-жовтого стягу нашої держави, через Гімн незламного українського духу, – звернулася до присутніх ведуча Тетяна Кречко.

Звучить Гімн України. Присутні тримають праву руку біля серця і підспівують.

Поезію Олександра Кобилякова «Незалежна моя Батьківщино» продекламувала Олександра Зейкан.

– Відзначенню Дня Гідності та Свободи передували дві важливі події: 22 листопада 2004 року – дата початку Помаранчевої революції, до якої призвели загальнонаціональні протести, мітинги, пікети, страйки та інші акції непокори проти свавілля влади та фальсифікації виборів президента, та 2 листопада 2013 року – початок революції Гідності, що принесла із собою трагічні події на майдані, окупацію Кримського півострова. Такі дати важливо пам’ятати, – зауважила ведуча.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять українських синів і дочок, захисників і захисниць, які віддали своє життя за свободу, захищаючи територіальну цілісність Незалежної суверенної держави – України.

Вихованці Любові Попович виконали патріотичні музичні композиції. Так, Каріна Василиха вразила «Думами», Злата Мучичка – «Маленькою українкою», а учасники вокального ансамблю «Промінчик» зворушили «Небом».

Тріо дівчат із «Сімерчаночки» (керівник Т.Опаленик) виконали «Біля тополі».

Хор учнів музичної школи під керівництвом Зоряни Чобані заспівав «Пісню за Україну».

Тетяна ГРИЦИЩУК, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах