137272
13:49 13.102022

У неділю в Закарпатському муздрамтеатрі вдруге покажуть детективну історію «Привиди маєтку Рейвенскрофт»

Життя 5937

9 жовтня Закарпатський муздрамтеатр відкрив свій 77-й театральний сезон. Прем’єру детективу Дона Нігро «Привиди маєтку Рейвенскрофт» у постановці заслуженого артиста України Михайла Фіщенка не зіпсувала навіть понад годинна повітряна тривога. Глядачі стійко витримали вимушену паузу і провели акторів за куліси по закінченню вистави гучними оплесками.

На фото: заслужений артист України Степан Барабаш у ролі інспектора Рафінга

Театральний оглядач Сергій Федака схвально оцінив нову прем’єру Закарпатського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені братів Шерегіїв:

«Іронічний детектив «Привиди маєтку Рейвенскрофт» є захоплюючою оповіддю про протилежність і взаємодоповнюваність чоловічої і жіночої натури. Щодо власне детективу, то усі можливі версії, які виникають у глядача під час перегляду, врешті-решт реалізуються і на сцені, але геть усі вони кінець-кінцем виявляються хибними і фінал стає абсолютно непередбачуваним.

Глядачі влаштували акторам справжню овацію. Режисеру вдалося створити унікальний ансамбль з шести акторів (ще двоє з’являються у пролозі і фіналі як безмовні привиди). Часто здається, ніби на сцені — якийсь єдиний організм-мурашник або організм-рій, що діє цілком злагоджено, хоч і складається з різних персонажів з різними інтересами.

Вражає сценографія Л. Бєлої. Ніби кілька штрихів, але наша уява домальовує за ними і апартаменти Шерлока Холмса, і квартирку доктора Хауза, і численні маєтки з романів Агати Крісті. Вбрання героїнь — це текст у тексті. Кожна жінка мовить про себе перш за все своїм одягом, а тут він просто-таки автобіографічний у кожної.

Вистава про те, як жінки крутять чоловіком, а той перемагає, коли примушує жінку робити те, що вона сама хоче. І про те, що правда завжди випливає назовні, як би її не приховували».

Другий показ прем’єри детективної історії «Привиди маєтку Рейвенскрофт» відбудеться у неділю, 16 жовтня, о 18.00.

А в суботу і неділю Закарпатський муздрамтеатр зіграє дитячі вистави – «Цвіт папороті» Юрія Чорі та «Повелитель чорного лісу» Василя Шершуна. Початок о 12.00.

Також у суботу, 15 жовтня, о 18.00, на сцені Закарпатського муздрамтеатру покаже виставу «Крик нації» про Василя Стуса Донецький академічний обласний драматичний театр із Маріуполя.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах