137047
16:52 10.102022

«З Україною в серці». У Виноградові відкрилася виставка чотирьох талановитих молодих митців

Життя 4277

У неділю, 10 жовтня, у закарпатському Виноградові відкрилася виставка чотирьох молодих митців.

Називається експозиція “Мозаїка Архітектоніки” і її представлено в галереї “Імпасто”.

На виставці представлено роботи Альони Стасюк, Діани Добош-Броди, Валентини Костьо та Владислава Беланінця.

За словами митців, вони об’єдналися у творче об’єднання “ART LIFE”, аби доносити іншим те, що відбувається у державі, передавати свої емоції іншим через полотно та показувати красу рідного краю. Треба відзначити, що їм це вдається добре.

«Четвірка талановитих виноградівців показала своє бачення сучасних реалій сьогодення, – розповів «Карпатському об’єктиву» голова народного творчого об’єднання художників і народних умільців «Митець Верховини» Валерій Дьордяк. Відкрилася експозиція до Дня художника. Роботи авторів цікаві, емоційні, колоритні і яскраві. Це – і архітектура, і пейзажі Закарпаття. Є багато робіт із дерев’яними церквами. У кожній із них – частинка нашого, рідного, того, що змушує хвилюватися і відчувати гордість за свій народ, за своїх пращурів і мотивувати дітей».

Справді, серед представлених робіт багато саме сакральних місць, адже саме вони зараз дають нам віру в майбутнє, заспокоюють у важкі хвилини та мотивують рухатися далі.

«Ми своїм доробком дякуємо захисникам за те, що маємо можливість спати в ліжку, за кожен прожитий день, за те, що маємо змогу показати іншим наскільки прекрасне і мальовниче Закарпаття», – зазначила митскиня Діана Добош-Брода.

Художники називають колекцію свої робіт загальною назвою «З Україною в серці».

Особливої уваги заслуговують роботи з закарпатськими замками, або їхніми руїнами. Вони випромінюють потужну енергетику старовини і ніби створюють місток між минулим та сучасним. Також цікавими є сільські краєвиди з будиночками, фантастичними горами, скидами з сіном та урожаєм на полях. Це – дійсно буденність наших краян, сторінка життя наших земляків. Такі пейзажі до болю знайомі кожному і вони дійсно є тією Україною в серці людей, яку вони люблять найбільше.

Є серед робіт і натюрморти, і філософські полотна. Художники вміло поєднують у творчості різні стилі і живописні напрямки, мають нещаблонне бачення і свій стиль.

Цікаво, що троє авторів виставки закінчили Закарпатську академію мистецтв, а Валентина Костьо є ще й поетесою, автором дитячих збірок. Усі вони талановиті, оптимістично налаштовані та закохані у Закарпаття.

Доповнила виставку цієї четвірки ще одна неординарна художниця з Виноградова Іванка Череснье.

На виставку також завітав відомий закарпатський художник Аттіла Коприва – знаний живописець, кандидат мистецтвознавства, доцент, завідувач кафедри образотворчого мистецтва Закарпатської академії мистецтв, член Національної спілки художників України, Товариства угорських митців Закарпаття ім. І. Ревеса, Угорської академії наук, лауреат численних премій, а також художниця з Берегова Ярослава Катран.

Підтримати виноградівських майстрів пензля приїхали і хустські колеги – голова об’єднання «Митець Верховини « Валерій Дьордяк, директор міської картинної галереї Орест Цюпко, митець Сергій Галай та інші.

Фото із соцмереж

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах