136929
15:57 7.102022

В УжНУ відбулося засідання Вченої ради

Життя 3651

У четвер, 6 жовтня, відбулося чергове засідання Вченої ради Ужгородського національного університету. На ньому розглянули атестаційні справи, звіт про навчальну, наукову та виховну діяльність факультету суспільних наук та низку інших питань.

Розпочали засідання із приємного: спільну відзнаку Закарпатської ОВА та Закарпатської обласної ради «За розвиток Закарпаття», отримав доктор медичних наук, професор, заслужений лікар України, заслужений професор УжНУ Михайло Іванович Фатула.

Поважному науковцеві, лікареві передали відзнаку голова Закарпатської ОВА Віктор Микита та заступник голови Закарпатської обласної ради Василь Дем’янчук. Ректор Володимир Смоланка зазначив: «Ми сьогодні вітаємо одного із стержнів нашого медичного факультету, Ужгородського національного університету, людину яка упродовж багатьох-багатьох років виховала покоління лікарів, науковців, людину, яка є й моїм вчителем. Велика Вам дяка й пошана від всього нашого колективу».

Почесну грамоту отримав кандидат фізико-математичних наук, доцент кафедри фізико-математичних дисциплін Українсько-угорського навчального інституту Віктор Трошкі, який із перших днів війни захищає нашу країну у війні з російським агресором. Також почесну грамоту від Закарпатської ОВА отримав проректор УжНУ із науково-педагогічної роботи Ігор Король, почесну грамоту від Закарпатської обласної ради отримав завідувач кафедри інформаційних управляючих систем та технологій Олександр Міца. Також відзнаки отримали декан факультету міжнародних економічних відносин Микола Палінчак та завідувач кафедри теорії та практики перекладу Іван Зимомря.

Далі на засіданні розглянули атестаційні справи. Вчене звання професора по кафедрі інформаційних управляючих систем та технологій здобув Олександр Міца, професора по кафедрі програмного забезпечення систем Оксана Мулеса, професора по кафедрі програмного забезпечення систем Ігор Повхан, професора по кафедрі кримінального права та процесу Микола Сийплокі, професора по кафедрі адміністративного, фінансового та інформаційного права Василь Тимчак, професора по кафедрі конституційного права та порівняльного правознавства Роман Фрідманський.

Із доповіддю про навчальну, наукову та виховну діяльність факультету суспільних наук у 2018-2022 роках виступив декан Юрій Остапець. Він ознайомив із організаційною структурою підрозділу, спеціальностями, за якими ведеться підготовка студентів та аспірантів на факультеті. «Ми маємо зростання кількості студентів на факультеті, від 732 у 2018-2019 навчальних роках до 917 у 2022-2023 навчальному році» – зазначив Юрій Остапець. Також на факультеті ведеться підготовка за 5 спеціальностями аспірантури, здійснюється наукова робота за 16 грантовими проєктами. За звітній період було видано 59 монографій, проведено 39 наукових конференцій, науковцями факультету було видано 303 наукові статті у вітчизняних та 172 статті у зарубіжних фахових виданнях.

Також на засіданні розглянули низку організаційних питань, зокрема щодо затвердження освітніх програм та навчальних планів підготовки здобувачів вищої освіти, уточнення тем дисертаційних досліджень, зміну наукових керівників та надання дозволу на наукове керівництво та рекомендацію до друку окремих видань.

Про це повідомляє Інформаційно-видавничий центр УжНУ.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті розпочався сезон шашликів. У скільки обходиться відпочинок на природі
17:32
Міноборони запустило е-чергу в ТЦК
16:55
В Ужгороді оштрафували 818 водіїв за порушення правил паркування
16:43
На Закарпатті продовжується розбудова й модернізація об'єктів медичної інфраструктури
15:59
У Закарпатському угорському інституті організували науково-дискусійний захід
14:40
Ансамбль «Угорські мелодії» презентує концерт «Чардаші, пісні та танці» 19 травня в обласній філармонії
12:58
В Ужгороді змагалися дзюдоїсти в залік VІ Літньої гімназіади України
12:01
Завдяки прокуратурі перша на Закарпатті печерна стоянка людей кам'яного віку перебуватиме під охороною
11:18
«Вишиваємо перемогу»: в обласній бібліотеці розпочали вишивати мапу України
10:06
Новий дім для Луганського обласного будинку дитини облаштували на Мукачівщині
09:45
Всі новини