136814
14:12 5.102022

У Мукачеві провели художній майстер-клас «Намалюй осінь». ФОТО

Життя 4880

У мукачівському літературно-мистецькому музеї відбувся безкоштовний творчий захід для дітей. Маленькі мукачівці та діти-переселенці мали змогу зобразити свою осінь. Не обмежувала, а навіть сприяла польоту фантазій маленьких художників, викладачка Юліанна Гагель. Дівчина з початком війни багато часу почала приділяти урокам саме з дітками і переконана, що у такий спосіб можна не тільки відкрити талант у маленьких митців, але й допомогти розслабитись.

“Я хочу трішки покопатися у них, у їй світосприйнятті. Там така фантазія, що ви навіть собі не уявляєте. Працюємо без шаблонів, вмикаємо тільки свою уяву. Я намагаюсь не допомагати під час виконання робіт, роблю це тільки аби показати напрямок. Зазвичай, діти швидко заходять у ту саму кімнату своєї фантазії”,- зазначає викладачка.

Мартін, якому 6 років, свою картину намалюв дуже швидко. Хлопець назвав твір “Осінь у собачому оці”, розповів, що цікаво було б дізнатися, якою бачать цю пору собаки.

А тендітна Аліса виважено та зосереджено малювала свою картину під назвою “Осінь у серці”. “Я люблю дуже осінь, бо в мене день народження скоро. А картину таку почала малювати з думкою про осінній ліс, дерева, з яких опадає листя. Потім мені здалося доречним зобразити серце. Так і вийшла така картина”,- розповідає дівчина.

У мукачівському літературно-мистецькому музеї такий майстер-клас відбувся вперше, хоча діти тут часті гості, розповідає завідувачка музею Тетяна Рибар.

” До нас часто приходять діти на екскурсію. Знайомляться з творчим минулим міста та зазвичай отримують купу вражень. Сьогодні ж- трохи інший формат, знайомство з дизайнером та художницею Юліанною Гагель, її методикою викладання, а також можливість для дітей трохи змінити обстановку. Як на мене, то ці діти прекрасні, дуже цікаві, кожен з них вже особистість. І зараз у цей час, коли складно – варто рятуватися творчістю. Це такий гарний острівець, де можна заспокоїти душу. Тим більше це потрібно нашим дітям! “, – ділиться враженнями Тетяна Рибар.

Ірина ГРАБКО

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На словацькому пункті пропуску «Вишнє Нємецьке» вийшов з ладу сканер
20:23
12 писанок до Великодня встановили на площі Шандора Петефі в Ужгороді
18:31
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин організувала Тиждень матерів
16:13
65 000 гривень зібрали учні Ужгородського ліцею «Лідер» під час благодійного ярмарку
15:50
В Ужгороді затримали раніше судимих зловмисників, які обікрали підсобне приміщення новобудови
15:25
Представниця закарпатських угорців на виборах до Європарламенту – Вікторія Ференц
14:57
10 років представляла інтереси закарпатських угорців
14:29
Поліція Виноградова розслідує кримінальне провадження за фактом конфлікту з працівниками ТЦК та СП
13:38
На Закарпатті пенсіонер планував доправити в Румунію двох «водолазів»
10:05
В Ужгороді нагородили переможців тенісного турніру UTF (Ukrainian Tennis Federation) Cup
09:40
Всі новини