136698
21:53 3.102022

«Україна – це любов»: у Мукачеві відкрили благодійну виставку-продаж картин. ФОТО

Життя 4533

3 жовтня, у Палаці культури і мистецтв, запрацювала виставка-продаж картин. Захід приурочили до Дня художника та запросили до співпраці 9 закарпатських художників, які представили свої роботи для продажу під гаслом «Підтримай своє”.

Всього представлено 47 картин, серед яких роботи закарпатських художників: Наталія Рибар, Галина Рогач, Антон Секереш, Тетяна Рибар, Юліанна Гагель, Лариса Бобалик, Раїса Дорожникова, Віра Шітік, Марина Чопей.

Молода художниця Юліанна Гагель розповіла, що на виставці представлені три її картини із серії “Колір нації”. В основі цієї серії – використання основних чотирьох кольорів української держави. На світ вони з’явилися після того, як художниця дізналася про загибель на фронті мукачівця Романа Жука, з яким товаришувала її родина. Важко переносячи цю новину, дівчина закрилась у своїй майстерні і намалювала ці твори, зокрема і картину під назвою ” Пейзаж патріота”.

“Синьо-жовтий – колір нашого прапору, червоно-чорний – прапору національно-визвольної війни. У поєднанні синього та жовтого утворюється – зелений, колір надії, трави, зелені, гір. Завдяки цим кольорам і утворився ось такий пейзаж”,- каже Юліанна Гегель.

Відкрили виставку: директор Палацу культури і мистецтв Юрій Чорій, художниця та заступник директора Палацу культури і мистецтв Наталія Рибар, а також до привітань приєдналися начальник відділу культури та молодіжної політики управління освіти, культури, молоді та спорту Ірина Калій.

” Для нас головне створити захід та показати ці роботи іншим. Робимо це для того, аби зібрати кошти для ЗСУ. Тому що, сьогодні, як ніколи, їм потрібна наша допомога. А художники, що представили тут свої твори, роблять це безпосередньо. Тому велика їм вдячність за це!”,- зазначила Ірина Калій.

“Важливо в цей час стати опорою один одного. Ми підтримуємо нашу армію. Усі ці художники, що сьогодні представили свої картини, з початку війни піклуються про наших хлопців на передовій і не тільки. Я знаю, що дехто працює з дітками- переселенцями, навчає їх безкоштовно малювати, хтось прихистив їх в себе вдома, дехто допомагає одягом, хто як може. Багато з художників, з початком війни, намалювали не одну картину і усі кошти віддали на благочинність. Це все наближає нас до перемоги!”,- зазначила Наталія Рибар.

Виставка-продаж триватиме з 3 по 16 жовтня. Усі бажаючі можуть придбати картини та таким чином підтримати ЗСУ.

Ірина Грабко

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах