Якість закарпатських яблук зіпсувала погода
Погодні умови цього сезону на Закарпатті знизили якість яблук. Під час спеки вони пеклися на гілках, а після тривалих дощів на плодах утворилися тріщини.
Про це повідомила головний агроном компанії «ФайноФрут» Тетяна Попович у своїй колонці на AgroTimes.
«Цей сезон був особливо складним, бо у нас було дуже мало опадів. Від квітня до серпня випало близько 20 мм опадів. Земля була суха, утворилась ерозія ґрунту. Тріщини в ґрунті були такими, що туди можна було не тільки засунути руку та ногу, а й самому залізти. Яблука просто пеклися на сонці», — розповідає експерт, додаючи, що не пам’ятає такої посухи за останні 7 років.
Вона зазначає, що опади пішли запізно, у вересні, коли вже потрібно активно збирати яблука, а в сад неможливо заїхати технікою.
«Через таку тривалу спеку, а потім надмірні опади на яблуках сорту Пінова утворилися тріщини. Рясні дощі також погано вплинули на якість плодів інших сортів».
Тетяна Попович зауважує, що господарство має систему крапельного зрошення. Але витрати на полив улітку були настільки великими, що не вистачало води, яку накачували у штучну водойму зі свердловини.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися