136340
19:02 24.092022

На Закарпатті відбулася спільна нарада щодо аграрних питань

Життя 2289

Учора, 23 вересня 2022 року, на базі міжнародної компанії OAK&WINE (Люксембург) та ТОВ ВУД ІНТЕРНАЦІОНАЛ) м. Хуст, начальник ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області Сніжана Локес прийняла участь у спільній нараді членів Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики, народних депутатів України, представників обласної військової адміністрації, громадських професійних організацій, суб’єктів господарювання Закарпаття.

Було розглянуто ряд питань:

1. Про затвердження Державного стандарту України „Клепка дубова”.

2. Про необхідність прийняття проекту Закону України „Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо створення правового підґрунтя для розвитку галузі виробництва крафтових алкогольних напоїв в Україні” (реєстраційний № 5452 від 29.04.2022).

3. Про необхідність розробки законопроекту „Про виноград та виноградне вино” (нова редакція) та внесення змін до законодавства в частині створення сприятливих умов для розвитку малих виробництв виноробної продукції.

4. Про внесення змін до законодавства України, щодо надання можливості експорту та видачі дозволів на експорт бджолиних пакетів до країн Європейського Союзу.

5. Про доцільність внесення змін до Порядку надання грантів для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства, затвердженого постановою КМУ від 21.06.2022 № 738 в частині передбачення можливості отримання грантових коштів суб’єктами господарювання, що здійснюють закладення багаторічних насаджень та вирощуваним посадковим матеріалом.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах