135549
16:57 6.092022

Угорщина передала Закарпаттю понад 40 тисяч доз вакцин від COVID-19

Життя 4538

6 вересня до Закарпаття доправили значну партію вакцин, наданих урядом Угорщини. Мова йде про 40 тисяч 950 доз вакцин Pfizer для захисту від коронавірусної інфекції. Вакцини доправили до Закарпатської ОВА, звідки передали Обласній інфекційній лікарні.

Віктор Микита, голова Закарпатської ОВА подякував уряду Угорщини за підтримку та допомогу у складний час: «Завдячуючи Угорщині ми отримали майже 41 тис доз вакцин від COVID-19. Так, сьогодні на Закарпатті перебуває велика кількість внутрішньо переміщених осіб – до 400 тисяч. Серед них, звісно, є і невакциновані, тому важливо, щоб вони отримали ці щеплення».

Крім того, голова ОВА розповів, що в краї вакцинацію від COVID-19 пройшло близько 800 тисяч громадян, тому, в певній мірі, колективний імунітет на Закарпатті сформований. Однак в той самий час нас очікує холодна пора року, коли епідеміологічна ситуація погіршується, а простудні захворювання стають більш поширеними: «Зараз важливо продовжувати вакцинуватись! Я закликаю всіх скористатися можливістю та отримати наступні щеплення».

Йожеф Бачкаі, Генеральний консул Угорщини в Ужгороді каже, що справжній друг пізнається в біді. Тож не дивно, що як під час пандемії COVID-19, так і з перших днів початку війни на території України, Угорщина постійно надсилає значні гуманітарні вантажі та простягала руку допомоги там, де в цьому була найбільша потреба.

«Ми намагаємося допомагати в різних ситуаціях і коли до нас звертаються з конкретними проханнями, в силу наших можливостей, завжди їх виконуємо. Нагадаю, що минулоріч понад 22 тисячі закарпатців змогли отримати вакцинацію від COVID-19 на одному з пунктів пропуску державного кордону. Сьогоднішню передачу вакцин ми попередньо узгодили керівництвом краю, адже наразі в цих щепленнях є потреба», – зауважив Йожеф Бачкаі.

Генеральний консул також додав, що вакцини отримає не тільки Закарпаття, а й Львівщина, а Угорщина незабаром планує відбудувати школу у місті Буча, яке жахливо постраждало від війни.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах