134831
12:35 24.082022

На Берегівщині розпочав роботу табір народної творчості

Життя 2050

22 серпня на базі Пийтерфолвівського центру професійної підготовки розпочав роботу літній табір народної творчості, організований Дитячою школою мистецтв та творчості угорського народу «Туліпан танода».

Під час урочистого відкриття 56 учасників, котрі прибули з 9 населених пунктів краю, та їхніх батьків привітала директорка школи мистецтв Анджеліка Кепич. Вона, зокрема, зазначила, що в Пийтерфолво заняття з народної музики проводяться з 2016 року під професійним керівництвом ансамблю «Кокаш бенд».

«Вихованці Пийтерфолвівської філії Дитячої школи мистецтв та творчості угорського народу «Туліпан танода» регулярно беруть участь у місцевих і міжнародних конкурсах, на яких завжди досягають високих результатів», – підкреслила директорка.

Щодо роботи літнього табору Анджеліка Кепич наголосила: «Ми прагнемо забезпечити змістовне навчання, але водночас і приємний відпочинок для дітей-учасників. Протягом тижня вони гратимуть у народні ігри, співатимуть народні пісні, будуть грати на музичних інструментах, а у вільний час матимуть можливість відвідувати заняття з рукоділля. Бажаю дітям плідного навчання та змістовного дозвілля, а вчителям – продуктивної праці!»

Керівниця табору, викладачка Пийтерфолвівської філії Дитячої школи мистецтв та творчості угорського народу «Туліпан танода» Ержебет Кокаш представила педагогів табору – членів ансамблю «Кокаш бенд», а також помічників-вихователів.

На завершення урочистого відкриття викладачі виконали запальний танець «Чардаш» під живий музичний супровід музикантів ансамблю.

Протягом тижня під час занять діти вивчають народні пісні, танці та ігри, відвідують уроки з гри на скрипці, акордеоні, контрабасі й тамбурі.

Літній табір народної творчості, організований Дитячою школою мистецтв та творчості угорського народу «Туліпан танода», проводиться за підтримки уряду Угорщини.

CsA/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах