134735
12:33 23.082022

У Хусті відзначили День Державного Прапора України

Життя 3482

У Хусті Закарпатської області відбулася урочиста церемонія підняття Державного Прапора України з нагоди відзначення Дня Державного Прапора України.

Щороку напередодні Дня незалежності України, ми вшановуємо одну з головних національних святинь – Державний Прапор України!

День Державного Прапора – це свято всіх поколінь українців. Це данина поваги символу держави, що пройшов довгий, часом героїчний, часом трагічний шлях. Під рідним прапором український народ утвердив віковічну мрію про державність, соборність і самостійність. Благородні синій і жовтий кольори неба і пшениці символізують велику працю наших людей від сходу до заходу й з півночі до півдня України.

Державний Прапор уособлює всі прагнення та надії українського народу на краще майбутнє. Він – незмінний символ нашої вільної демократичної та незалежної держави.

Так, з нагоди відзначення Дня Державного Прапора України у Хусті відбулася урочиста церемонія підняття Державного Прапора України на майданчику поблизу Хустського краєзнавчого музею за участі перших керівників Хустського краю, військових, громадськості тощо.

Почесне право підняти Державний прапор України надали: Рішко Вероніці та Деркач Олегу – золотим медалістам Хустського ліцею імені Івана Магули та Хустської спеціалізованої школи №1 імені Августина Волошина, які підкорили Національний мультипредметний тест своїми максимальними результатами. Відтак під позивні Гімну України гордість громади й підняла державний стяг.

Відтак під звуки метроному відбулося вшанування їх пам’яті хвилиною мовчання.

Крім того, пролунали з нагоди свята й концертні виступи обдарованих хустян. Так, «Два кольори» (муз. Олександра Білаша, сл. Дмитра Павличка) виконав Андрій Тудовші; патріотичну відому пісню «Не твоя війна» присутні почули у виконанні вокального дуету у складі Ксенії Чегіль та Андрія Тудовші; також з Днем Державного Прапора України привітала Валерія Антал, лауреат Всеукраїнських та міжнародних пісенних конкурсів. У її виконанні прозвучить пісня з репертуару Насті Каменських «Я Україна».

Про це повідомляє пресслужба Хустської міської ради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах