13200
20:54 23.082016

В Мукачеві створюють потужний центр позашкільної освіти

Життя 2325

В місті цього року вперше розроблена програма позашкільної освіти – з бюджету на неї виділено 1,2 млн. гривень. 

unnamed

Центр позашкільної освіти  буде мати три напрямки роботи: науково-технічний, еколого-натуралістичний та краєзнавчо-туристичний. Це має бути єдина структура, де буде один керівник, а його заступники відповідатимуть за ці напрями роботи. Керівника пропонується призначити шляхом відкритого конкурсу. Перший крок, який пропонувався на минулий сесії міськради – приєднати до Мукачівського  центру позашкільної освіти еколого-натуралістичний центр учнівської молоді.

Як повідомила начальник управління освіти Катерина Кришінець-Андялошій центр позашкільної освіти області буде правонаступником всіх майнових прав та обов’язків Еколого-натуралістичного центру учнівської молоді. « Ні про яке відчуження майна, ні території йтися не може. Це просто спекуляції недоброзичливців. Все й надалі використовуватиметься у позашкільній роботі. Нові гуртки туристичного,технічного та еколого-натуралістичного напрямку при Мукачівському центрі позашкільної освіти вже працюватимуть з початку навчального року. Коштом  програми розвитку позашкільної освіти на 2016 рік було закуплене оснащення для цих гуртків: комп’ютерна техніка,велосипеди,туристичне спорядження,катамарани Діти будуть забезпечені всім необхідним. Але на жаль, деяким політичним силам, які зазнали на місцевих виборах невдачі вигідно робити сумнівний піар на темі створення центру. Для цього використовується стандартний набір – пара двійка протестувальників», – резюмує посадовець.

Також Катерина Кришінець-Андялощій нагадує, що ще на початку року в  Мукачівському міськвиконкомі затвердили Положення про координаційну раду з питань модернізації мережі навчальних закладів у новій редакції.  Рада збирала і активістів, і депутатів, і представників батьківських комітетів шкіл міста, яка і розробляла перспективний план розвитку освітньої галузі міста.

«Кожен фахівець міг взяти участь роботі ради. Частина активістів, які  й тепер на сесії «вболівали» за позашкільну освіту  жодних конструктивних пропозицій не подавали», – каже керівник освіти міста. Разом з тим висловлює надію, що найближчим часом депутатський корпус дасть добро на реформування позашкільної освіти міста, що стане стартом роботи потужного центру для школярів міста, про це редакцію Новини Закарпаття – Карпатський Об’єктив інформує Мукачівська міськрада.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті розпочався сезон шашликів. У скільки обходиться відпочинок на природі
17:32
Міноборони запустило е-чергу в ТЦК
16:55
В Ужгороді оштрафували 818 водіїв за порушення правил паркування
16:43
На Закарпатті продовжується розбудова й модернізація об'єктів медичної інфраструктури
15:59
У Закарпатському угорському інституті організували науково-дискусійний захід
14:40
Ансамбль «Угорські мелодії» презентує концерт «Чардаші, пісні та танці» 19 травня в обласній філармонії
12:58
В Ужгороді змагалися дзюдоїсти в залік VІ Літньої гімназіади України
12:01
Завдяки прокуратурі перша на Закарпатті печерна стоянка людей кам'яного віку перебуватиме під охороною
11:18
«Вишиваємо перемогу»: в обласній бібліотеці розпочали вишивати мапу України
10:06
Новий дім для Луганського обласного будинку дитини облаштували на Мукачівщині
09:45
Всі новини