131334
16:02 13.062022

Закарпатський психолог розповів, що робити якщо на вас напали на вулиці

Життя 2595

Досить часто злодії нападають на вулиці, не боячись покарання. Особливо на жінок, вириваючи з рук сумочку або прикраси. Як діяти у такому випадку? Як себе захистити, щоб зберегти своє життя?

З цього приводу психолог Управління поліції охорони в Закарпатській області дав декілька порад, які варто пам‘ятати:

1. У випадку нападу і за відсутності свідків слід стукати в усі двері, телефонувати до близьких, бажано по швидкому набору.

2. Кричіть – це може налякати нападника і він втече.

3. Поводьтесь нестандартно. Якщо здається, що вас переслідують, не тікайте, а зробіть навпаки – почніть самі йти за переслідувачем, почніть з ним розмову.

4. Реально оцінюйте свої сили. У певних ситуаціях краще віддати сумку, гроші, ювелірні прикраси. Треба швидко прийняти рішення: захищатися або ж втікати. Запам’ятайте, найголовніше – зберегти своє життя.

5. Сподівайтесь лише на себе. Деяким свідкам може бути взагалі байдуже, що відбувається.

6. Тримайте дистанцію. Якщо агресивно налаштована людина від вас не відходить, краще відійдіть самі від неї. Дехто може чіплятись заради розваги, хтось – через психічні розлади.

7. Якщо треба поїхати кудись пізно вночі, то краще замовити таксі, аніж йти самому неосвітленою вулицею. Також просіть когось із рідних вас зустріти, якщо є така можливість.

8. Запишіться на тренування з самооборони. Такі речі, як ключі, блокнот, книга, парасолька, звичайна ручка, телефон, каблуки, допоможуть, щоб вдарити нападника.

9. Газовий балончик, электрошокер – може відлякати нападника. Але на них необхідний, мабуть, дозвіл і вміння користуватись.

10. Можна вдати епілептичний напад. Можливо, нападник злякається і втече.

Щоб не трапилось, завжди будьте впевненими в своїх силах.

І останнє, пам‘ятайте, якщо ви поруч із АЗС, аптеками чи закладами громадського харчування, ви завжди можете натиснути тривожну кнопку поліції охорони.

Про це пише Управління поліції охорони в Закарпатській області у Фейсбуці.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах