126899
15:29 31.032022

База даних колишньої римо-католицької ділянки громадського кладовища Берегова доступна в електронній формі

Життя 2689

Працівники Науково-дослідного центру ім. Тіводара Легоцькі створили електронну базу даних колишньої римо-католицької ділянки громадського кладовища міста Берегова.

Передувало цьому ретельне вивчення кладовища, яке Науково-дослідний центр провів спільно зі студентами історичного факультету Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ та представниками Берегівської асоціації християнських інтелектуалів. У рамках дослідження також встановили могили понад сотні відомих людей та родин Берегова. Ці дані також опубліковані у книзі, виданій в 2020 році.

Відтак база даних кладовища стала доступною на вебсайті Науково-дослідного центру. У ній містяться дані про 4176 осіб та написи на могилах, що дає можливість нащадкам для дослідження генеалогічного дерева, пошуку могил предків, а також для дослідження історії міста.

Імена можна шукати в браузері, до кожного долучено фото могили, номер ділянки та могили й інша важлива інформація. Визначити місце розташування ділянки допомагає карта.

Створення бази даних відбулося за підтримки Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ та Академії наук Угорщини.

З базою даних можна ознайомитися тут.

 (lehoczkyintezet.uz.ua)

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах