126139
18:33 20.032022

Угорщина відправить в Україну лікарські засоби

Життя 2694

Угорщина надає Україні ще одну гуманітарну допомогу: незабаром буде відправлено вантаж медичних засобів. Про це повідомила речниця уряду Олександра Сенткіраї у відео, розміщеному на її офіційній сторінці у соцмережі в суботу.

Речниця уряду повідомила, що допомога складатиметься з медичних пінцетів, ножиць, судинних затискачів, лотків для інструментів, інфузійних засобів, медичних механічних пристроїв, ліків та перев’язувальних засобів і хірургічних рукавичок. За її словами, формування вантажу із державного медичного резерву вже розпочалося, за кілька днів його відправлять у співпраці з державною службою з надзвичайних ситуацій.

Олександра Сенткіраї нагадала, що раніше уряд Угорщини вже постачав Україні медичне та лікарське обладнання. Перед початком війни в закарпатські та інші лікарні України було доставлено 120 апаратів штучної вентиляції легенів, а останніми днями – 200 апаратів штучної вентиляції легенів, 250 моніторів пацієнта, 25 центральних моніторів, сотню інфузійних насосів та контейнери для крові, медичні засоби Україні також надало Міністерство оборони Угорщини.

Олександра Сенткіраї наголосила, що, крім того, уряд Угорщини забезпечує медичною допомогою біженців із України, а ті, хто залишається в Угорщині на більш тривалий час, мають право на таке ж медичне забезпечення, зокрема, вакцинацію, як і громадяни Угорщини.

«Уряд упевнений, що Угорщина повинна залишатися осторонь війни в Україні, але готовий і надалі надавати гуманітарну допомогу», – повідомила Олександра Сенткіраї.

«Угорщина допомагає, Україна може на нас розраховувати», – підкреслила речниця.

vg.hu

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах