12354
15:00 14.082016

День народження Генконсульства святкували всім Закарпаттям. ФОТО

Життя 3254

IMG_1001

13 серпня Генконсульство Угорщини відсвяткувало своє День народження в колі своїх друзів. Зазначимо, що Ужгородське представництво є одним із найбільших представництв Угорщини, тож на святі були гості не тільки з Ужгорода та Закарпаття, а й із сусідніх областей.

Протягом цілого дня відбувалися різноманітні заходи, а після обіду – урочистий прийом.

Йосип Бугойло розпочав привітання гостей на святковому заході українською мовою, що стало для всіх несподіваною приємністю.

IMG_0794

Напередодні національного свята Угорщини одного з видатних істориків сучасності було відзначено пам’ятною нагородою від Золтана Балога, Міністра людських ресурсів Угорщини. Під час урочистої частини нагороду «Pro Cultura Hungarica» «За досягнення високих результатів у неупередженому та врівноваженому розкритті та обробці спільних сторінок середньовічної історії Угорщини та України, а також у науковому підході до угорсько-українського відносин з уникненням всіх ідеологічних пасток» Мирославу Волощуку передав Йосип Бугойло, Генеральний консул Угорщини в Ужгороді.

IMG_0809

Науковець, який досліджує русько-угорські відносини ІХ – XIV століття та написав працю, що і зацікавила угорців, прибув на святкування з родиною. Його книга незабаром буде надрукована угорською, а потім і англійською мовами. У 2006 році визнаний найкращим молодим науковцем країни. Доктор історичних наук, доцент кафедри всесвітньої історії Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника самостійно подужав вивчення угорської мови. «Знання мови мені дуже потрібна для дослідження історичних документів. Але мові потрібна постійна практика, тож намагаюся відвідувати мовні табори для дорослих. Нажаль, у Івано-Франківську

угорська діаспора дуже маленька, тож я не маю можливості практикуватися», – розповів «Карпатському об’єктиву» Мирослав Волощук.

IMG_1065

На святкування було запрошено велику кількість гостей. За непримушеним спілкуванням можна було побачити заступника Держсекретаря МЗС Угорщини Йожефа Бачкаi, Уповноваженого уряду Угорщини Іштвана Грежо, Почесного консула Угорщини в Івано-Франківську Василя Вишиванюка, губернатора Закарпаття Геннадія Москаля, депутатів обласного, районного та міського рівнів, представників мистецтва, культури, освіти та преси.

IMG_0710

У внутрішньому дворі протягом цілого вечора відбувалися виступи угорських народних танцювальних та вокальних колективів.

IMG_0716

Запрошені ласували стравами угорської кухні та дегустували напої.

Родзинкою вечора став своєрідний виступ відомого на весь світ ужгородського кондитера Валентина Штефаньо. Гості мали можливість спостерігати за майстерністю кондитера під час прикрашання ним святкового торта «Крокембуш». А під час споглядання був час задобритися най різноманітними солодощами.

IMG_0957

Вечір завершився запаленням святкових вогнів на ексклюзивному торті.

Софія ПЕКАРОВИЧ

Фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах