112417
14:51 23.042021

Закарпатська обласна організація Червоного Хреста України отримала ще одну партію технічних засобів від угорців

Життя 4417

Як ми повідомляли раніше, Генеральне консульство Угорщини у м. Торонто (Канада) доправило на Закарпаття для двох обласних організацій – Закарпатської організації Товариства Червоного Хреста України та Асоціації угорських багатодітних сімей Закарпаття – 53 одиниці комп’ютерної техніки.

Закарпатська обласна організація Червоного Хреста України отримала десять комп’ютерів, принтер та проектор. Це – результат угорсько-угорської співпраці. Комп’ютери були передані парафією Святого Ігнатія, крім того Асоціація угорських підприємців Канади зібрала кошти на суму близько пів мільйона форинтів для закупівлі додаткового обладнання.

Управління Уповноваженого міністра, відповідальне за розвиток співпраці областей Саболч-Сатмар-Берег та Закарпаття, а також за координацію програми розвитку дошкільних навчальних закладів Карпатського регіону, яке очолює Іштван Грежа, додало до зібраної техніки комплектуючі – монітори, клавіатури, мишки, а також принтер та проектор на прохання Закарпатської обласної організації Червоного Хреста. Закупівлю здійснило Товариство імені Ракоці у співпраці з Генеральним консульством Угорщини у місті Ужгород та Генеральним консульством Угорщини у місті Торонто.

Урочисту передачу техніки для Закарпатської організації Товариства Червоного Хреста України провели в приміщенні Генерального консульства Угорщини в Ужгороді 22 квітня.

Червоний Хрест Закарпаття у лютому вже отримав від Генконсульства три ноутбука та фінансову благодійну допомогу на суму 200 тисяч форинтів. Відповідно до обіцянки, даної керівником дипломатичної установи під час їх передачі, організація знову отримала підтримку у вигляді технічних засобів.

– Виконати дану мною обіцянку вдалося відносно швидко, – зазначив Генконсул Йожеф Бугайла. – Для Угорщини Закарпатська організація Товариства Червоного Хреста України – надзвичайно важливий партнер, тому, вважаю, підтримка – доцільна. Сподіваюся, що вона стане в нагоді, адже йдеться про сучасні технічні засоби, які допоможуть у роботі організації.

Іванна Сабов, директор Закарпатської організації Товариства Червоного Хреста України висловила вдячність за надану підтримку та увагу до очолюваної нею організації.

– Ми раді, що роботу організації цінують. Допомога для нас дуже важлива, адже в області функціонує 13 відділів організації, досі їм бракувало технічного оснащення. Ми раді, що Генеральний консул Йожеф Бугайла так оперативно відреагував на наше прохання, наголосила І. Сабов і додала, що отримані в лютому три ноутбука направлені в районні організації Червоного Хреста, і ця – більша партія – також сприятиме роботі організації. Отримані гроші конвертували та розмістили на рахунку організації, зараз вивчать подальші потреби та придбають засоби, яких ще бракує.

– Для нас це безцінний подарунок, що може зрозуміти лише той, хто працював у скрутних умовах, або виконував роботу на домашньому комп’ютері, або був змушений просити допомогу в інших, щоб, до прикладу, роздрукувати чи зробити копію якогось документа. Закарпатська організація Товариства Червоного Хреста України наразі втілює 12 проектів, для чого вкрай потрібні технічні засоби. Щодо гуманітарної допомоги Закарпаттю, ми і надалі відкриті до співпраці, – підсумувала Іванна Сабов та подякувала за надану допомогу угорською мовою.

Rehó Viktória/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах