106650
14:12 1.102020

На Закарпатті нагородили кращих вчителів та учнів. ФОТО

Життя 9658

Традиційно в першу неділю жовтня в Україні вітають з професійним святом усіх працівників освіти. Закарпаття – не виняток.

Урочистості відбулися в четвер, 1 жовтня, в обласному Палаці дитячої та юнацької творчості «ПАДІЮН». Участь у святковому заході взяли педагогічні працівники закладів дошкільної, загальної середньої, професійно-технічної, позашкільної та вищої освіти області. 

Урочисте дійство  відкрила директор департаменту освіти і науки Закарпатської ОДА, заслужений працівник освіти України Ганна Сопкова, яка подякувала освітянам за їхній нелегкий труд.

– Я переконана, що ми з вами витримаємо і виклик пандемії. Адже в наших руках, найцінніше – дитина. Кожного разу, коли я виступаю перед аудиторію освітян, я не перестаю повторювати, що на Закарпатті найкращі діти і в них найкращі педагоги. Навіть попри те, що за результатами ЗНО ми далеко не найкращі. Я все одно думаю, що завжди так не буде. Я щиро хочу, щоб кожен учень, вихованець, студент низько вклонився своєму вчителю за його титанічний труд, – наголосила Ганна Сопкова.

Відтак з вітальним словом до присутніх звернувся представник Закарпатської ОДА Олег Коцюба, який наголосив на тому, що вчитель – це насправді покликання та подвиг. 

– Професія вчителя – унікальна. Бути вчителем – це вміти зацікавити, правильно подати інформацію, вислухати. Одночасно бути жорстким і бути толерантним, інклюзивним та ексклюзивним, бути креативним, сенситивним. Професія вчителя – це формування нашого майбутнього. Адже дуже показово, коли через багато років до свого вчителя з подякою приходить великий вчений, сивочолий генерал, успішний підприємець, – зазначив Олег Коцюба.

Далі посадовці вручили щорічну обласну педагогічну премію імені Августина Волошина кращим педагогам з усього Закарпаття. Визначає його – кожна адміністративно-територіальна одиниця. 

Відзнаку присуджують ще з 2008 року. Варто зазначити, що цьогоріч розмір премії становить 10 тис. грн.

Підсумовуючи всі роки, включаючи цьогорічних лауреатів, таку премію вже отримали 240 найкращих педагогів з усього Закарпаття.

– Щоб мотивувати дитину, потрібно самому багато працювати й підтримувати учня в усіх його починання. За останні роки у нас було кілька учнів, які склали ЗНО на 200 балів. Як ми цього досягли? Усе просто – багато працювали, – розповідають вчителі, які були удостоєні премії. 

Варто зазначити, що цьогоріч вітали не тільки найкращих вчителів, але й учнів. Зокрема було нагороджено учнів-переможців обласного конкурсу «Малюнок, вірш, лист до мами», що проводився у 2020 році до Дня матері, і відзначено педагогічних працівників, які їх підготували.

Тож після низки премій та нагород, освітян потішили концертом та фуршетом.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах