105701
16:01 10.092020

У скансені в Ужгороді відбудеться захід «Кукурудз, тинґириця, мелай»

Життя 4974

У неділю, 13 вересня, у Закарпатському обласному музеї народної архітектури та побуту відбудеться захід “Кукурудз, тинґириця, мелай”.

На гостей закладу та відвідувачів заходу чекатиме насичена, смачна і надзвичайно цікава програма. Так, Анатолій Пасєвич готуватиме для дегустації “Токан зі шкварками та бринзьою”, напій з закарпатського різнотрав’я та запропонує дегустацію свіжозвареного сливового леквару.

Любов Повідайчик запропонує дегустацію сушликів та “мнясний конкурс” у корчмі. Любов Керецман буде відповідальною за дегустацію різноманітної випічки з кукурудзи, як от боґач – закарпатський кукурудзяний пиріг з чорносливом; “Динь і нуч у тинґириці” – авторське, ванільно-шоколадне на кукурудзяному борошні, нарізне тістечко з прошарком леквару й горіхів; – “Сливкова Марька” – нарізний кукурудзяний пиріг з сливами і січеними горіхами; “Малайки” – кукурудзяне печиво на згущеному молоці; кіфликове асорті (сливовий леквар, абрикосовий леквар, горіхи, мак) у корчмі.

На локації “Вільна фотозона” працюватиме Аркадій Шиншинов, який запропонує зробити світлину на згадку.

Тим часом, у кузні будуть проводитись майстер-класи з ковальства від “Вільної кузні Закарпаття” (Степан Руснак та Роман Мурник).

У школі всі бажаючі матимуть можливість відвідати тематичний урок та послухати лекцію від Федір Шандор на тему “Кукурудза в Закарпатті”.

Вхід на територію скансену за музейними квитками.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах