10538
19:51 18.072016

Воловеччина відсвяткувала «Цімбор фест» народними гуляннями

Життя 4509

16 липня на Верецькому перевалі, що поблизу с. Верб’яж Воловецького району, вперше провели фестиваль «Цімбор фест».

IMG_4270

Захід присвячувався темі дружніх відносин та партнерства між українськими й закордонними громадами.

На фестиваль запросили багато гостей, серед яких були Ласло Віда, консул Генерального консульства Угорщини в Ужгороді, Ігнац Нодь, консул Генерального консульства Угорщини в Берегові, Василь Кошеля, депутат Закарпатської обласної ради та голова бюджетної комісії, Міклош Керекеш, мер міста Ойок (Угорщина), Валентина Рогова, голова Воловецької РДА, Легел Ковач, мер міста Форкошлоко (Румунія), та багато інших.

Свято урочисто відкрив верб’язький сільський голова Іван Півкач і висловив сподівання, що цей фестиваль проводитиметься й надалі, адже підтримання дружніх стосунків є основою миру та процвітання.

На заході виступив і консул Ласло Віда: «Ще декілька років тому мало хто міг уявити, що на Верецькому перевалі можна організувати таке масштабне свято. Найголовніше в цьому фестивалі – дружба та взаємодопомога різних країн і народів. Ми вітаємо таку ініціативу, адже це є важливим фактором у розвитку будь-якої співпраці».

Фестиваль зібрав аматорські та професійні фольклорні колективи з різних куточків нашого мальовничого Закарпаття: Свалявщини, Воловеччини, Ужгородщини, Хустщини, Перечинщини, Мукачівщини – та навіть з-за кордону, зокрема Угорщини, Румунії, Польщі. Також були організовані різноманітні конкурси й забави.

У рамках заходу провели благодійну акцію – збір коштів для допомоги родині загиблого в зоні АТО воїна Руслана Ігнатишина, який віддав своє життя заради захисту територіальної цілісності України.

Гості з Харкова, родина Петришиних, котрі завітали на фестиваль, поділилися своїми враженнями: «Ми вже 10 років приїжджаємо на Закарпаття, щоб відпочити в горах. Це стало хорошою традицією для нашої родини. Тут ми маємо багато друзів, саме вони запросили нас на цей фестиваль. Ми отримуємо велике задоволення, оскільки виступають чудові колективи, закарпатська кухня дуже смачна, атмосфера свята прекрасна. Сподіваємося наступного року теж приїхати на «Цімбор фест».

Фестиваль організували не тільки для того, щоб забезпечити приємне проведення часу всім учасникам, але й продемонструвати переваги та ефективність партнерських відносин між громадами, зробити Верецький перевал місцем міжнародної дружби.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Виставку творчих робіт мами та доньки Андріани та Марії Кушнір відкрили в Ужгородському скансені
17:18
Картоплю по осені рахують. Чи вигідно було садити на Закарпатті «другий хліб»
16:55
ЗСУ ухвалили рішення про мобілізацію чоловіків 50-60 років
16:46
«Минай» продовжив безвиграшну серію
16:35
Як виглядає розмитнений автопарк у зоні діяльності Закарпатської митниці
16:16
XIX Міжнародний фестиваль «Інтерлялька» стартує в Ужгороді вже на початку жовтня
16:10
Шахрайським способом заволоділи землями на Драгобраті, вартістю 8,5 млн грн – повідомлено про підозру 4 особам
15:37
Рахівські рятувальники ліквідували пожежу на деревообробному підприємстві
15:22
Закарпатські патрульні притягнули до відповідальності нетверезого водія, позбавленого права керування
15:12
Закарпатці взяли участь у всеукраїнських змаганнях лижоролерів
14:58
Всі новини