На Мукачівщині перевіряли дотримання гігієни в освітніх закладах
Моніторинг безпеки харчування та умов перебування дітей в освітніх закладах є важливою складовою забезпечення їхнього здоров’я та благополуччя. Проведені заходи, спрямовані на контроль якості харчування та дотримання санітарно-гігієнічних норм, дозволяють виявити та усунути можливі ризики для здоров’я дітей.
Систематичний відбір проб для лабораторних досліджень дозволяє оцінити якість питної води, санітарний стан кухонного посуду та обладнання, а також дотримання персоналом гігієнічних вимог.
Так спеціалісти Мукачівського районного управління спільно з фахівцями Мукачівського діагностичного відділу ЗРДЛД провели відбір зразків з наступним їх пересиланням до Закарпатської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби для проведення лабораторних випробувань за бактеріологічними, фізико-хіміко та токсикологічними показниками. Цього разу відвідали навчальні заклади Чинадієвської та Верхньокоропецької громад, де відібрали 15 проб питної води та 60 гігієнічних змивів з рук персоналу, кухонного посуду та обладнання.
Додатково працівникам нагадали про необхідність дотримання гігієнічних вимог при поводженні з харчовими продуктами та під час приготування страв в харчоблоках закладів освіти, обговорили практичні питання які часто виникаю у працівників кухні.
Систематичний моніторинг безпеки харчування в освітніх закладах є гарантією того, що діти отримують якісне та безпечне харчування, що сприяє їхньому повноцінному розвитку та здоров’ю.
Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися