171920
11:16 2.102024

В Ужгороді офіційно стартував XIX міжнародний фестиваль «Інтерлялька»

Життя 223

Символічно, що відкриття відбулося у День захисників і захисниць України, бо саме завдяки їм є можливість у нашому місті провести цей захід, зазначив у вітальному слові міський голова Богдан Андріїв. На жаль, багато українських дітей зараз не можуть ходити у театри, відвідувати вистави, розважатися і відпочивати, їх дитинство забрала війна. І наші захисники та захисниці роблять все для того, щоб українські діти могли жити у вільній, мирній країні. Також Богдан Євстафійович подякував організаторам фестивалю за пророблену роботу, особисто директору-художньому керівнику Закарпатського академічного обласного театру ляльок «Бавка» Мирославу Петію.

«Інтерлялька» – найстаріший фестиваль в Україні. Із 1990 року він незмінно зберігає свою популярність не тільки в нашій країні, а й за її межами. Із 1 до 3 жовтня понад два десятки провідних вітчизняних та закордонних театрів ляльок із десяти міст України, а також зі Словаччини, Чехії, Румунії, Молдови, Литви, Німеччини й Аргентини покажуть вистави для дітей і дорослих. Покази відбуватимуться у змішаному форматі – більшість учасників виступатимуть наживо у театрі ляльок «Бавка» та в Академії культури й мистецтв, а деякі колективи долучаться онлайн.

Частина вистав іноземних гостей поставлена за мотивами наших народних казок чи з елементами української автентики. Це ще раз свідчить про потужну закордонну підтримку України, зазначають організатори.

Офіційне відкриття фестивалю відбулося на площі Театральній біля Закарпатського академічного театру ляльок «Бавка».

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах