14234
20:50 4.092016

Як у Перечині кіно знімали: міліціонери були як громовідводи

Життя 6239

Минулого тижня у Перечині проводили зйомки майбутнього фільму «Межа». Це спільний словацько-український проект. Вчора, 3 вересня, кіно знімали біля школи. Кореспондент «Карпатського об’єктива» була очевидцем.

1

Об 11 годині центр Перечина перекрили. «Кіно знімають», – пояснили мені міліціонери. У цей час Ужгородською вулицею прямує весільний кортеж, попереду лімузин. Усі автівки чорні. Біля греко-католицької церкви міліціонер регулює рух. Транспорт їде по вулиці Гагаріна, ледве розминається. Утворилися корки. Лімузин ледве повертає вправо – йому місця замало. За ним з центру виїхав жовтий бус, напевно, продукти підвозив до магазину.

– Що, не міг почекати? Негоже врізатися у свальбу, – коментує ситуацію жінка з газетами в руках.

Біля Білого дому зі срібної автівки виходять троє чоловіків, одного з них впізнаю – це Ласло Віда, консул Генерального консульства Угорщини в Ужгороді. Підходять до міліціонера, питають, що сталося, чому їх не пропускають. Страж порядку відповідає коротко: «Кіно знімають».

Біля школи багато людей різного віку, кіношники, встановлено знімальний майданчик. Дорогу і тротуар поливають водою. У калюжах діти мочать взуття – від своїх розваг тішаться. Декілька молодих хлопців з раціями в руках керують процесом, перехожих просять зачекати, не йти дорогою. «Акція», – голосно каже молодий чоловік. Декілька дітей швидко ліплять на дерева та огорожу папірці з написаним текстом словацькою, до пішохідного переходу прямують групи «школярів» з мамами. Діти мають на плечах рюкзаки. Під’їжджає чорна автівка. З неї виходить дівчина з рожевим рюкзаком у рожевій кофтині. Посеред дороги з’являється літній чоловік з порожнім візком та невеликим білим пластмасовим відром на ньому. «Стоп! Назад! Ще раз!» – кричить керуючий зйомками. Спроб було декілька. Я була присутня під час трьох.

– Я ту живу і маву право йти коли хочу і куди хочу, – чоловік напідпитку відповідає міліціонеру, який просить не йти до школи.

– Якоє право ви перекриваєте дорогу? – водій вдався до словесної атаки стража порядку.

– Хлопці, затор до переїзду, водії психують, припиніть на п’ять хвилин, нехай транспорт проїде, он фура на повороті застряла, – міліціонер благає кіношника.

– Ще три хвилини.

– Які три? Ви перше казали: п’ять, а дорога перекрита вже двадцять п’ять.

У цій ситуації міліціонери були як громовідводи.

Дівчата, які брали участь у масовці, розповіли, що за зйомки платять їм по 150 гривень.

– Віка, тяжкі ісе заробітки, – каже худорлява жінка іншій. Та міцно тримає двох дівчат за руки, на репліку знайомої не реагує.

Тетяна Грицищук, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах