98522
15:03 10.022020

У профільному Міністерстві планують підготувати проект будівництва аеропорту в Мукачеві

Життя 3427

Мінінфраструктури цього року планує збільшити частку лоукостів на авіаційному ринку України до 45%, а в комплексі заходів для подальшого успішного розвитку авіаційної галузі, зокрема, в найближчих планах –підготовка проекту будівництва аеропорту в Мукачево.

Міністерство інфраструктури України планує цього року збільшити частку лоукост-авіакомпаній на українському ринку авіаційних перевезень до 45%.

Про це повідомили в прес-службі Мінінфраструктури з посиланням на керівника відомства Владислава Криклія.

«Зростання пасажиропотоку через аеропорти України є важливим показником економічного розвитку. Ми реалізуємо комплекс заходів для подальшого успішного розвитку авіаційної галузі, зокрема, в найближчих планах – модернізація аеропортів у Дніпрі, Ізмаїлі, підготовка проекту будівництва аеропорту в Мукачево. Важливим завданням є збільшити частку лоукостів на авіаційному ринку України в 2020 році до 45%», – цитує прес-служба Криклія.

Також у повідомленні з посиланням на міністра інфраструктури зазначається, що відомство має намір стимулювати зростання пасажиропотоку на внутрішніх рейсах шляхом скасування ПДВ для авіаперевезень всередині України.

«Ми також прагнемо збільшити пасажиропотік на внутрішніх авіарейсах. Для цього ми підготували законопроект про скасування ПДВ для таких рейсів. Упевнений, що парламент підтримає нас. Це створює сприятливі умови для роботи на ринку України», – підсумував керівник транспортного відомства.

Як повідомляв УНІАН, пасажиропотік через українські аеропорти в 2019 році зріс, порівняно з 2018 роком, на 18,5% – до 24,336 млн осіб. При цьому пасажиропотік на міжнародних лініях збільшився на 19,8% – до майже 22 млн осіб.

Раніше Криклій анонсував розробку механізму компенсацій українським авіакомпаніям, які змушені облітати територію Російської Федерації.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах