9690
19:47 6.072016

У Хусті в цьому році буде оздоровлено більше дітей, ніж торік

Життя 2630

Про це йшлося на засіданні Хустського міськвиконкому 6 липня.

P7029858

Як зазначила в.о. начальника управління культури, молоді і спорту Мирослава Пойда, наразі вже профінансовано 28 путівок на суму 96,040 грн у дитячий туристично-оздоровчий комплекс «Елельвейс» у с. Микуличик Івано-Франківської області.

-Передусім оздоровлюємо обдарованих дітей, переможців всеукраїнських та міжнародних фестивалів і конкурсів, а їх у цьому році справді багато, – розповіла для редакції новин «Карпатського об’єктива» пані Мирослава. – Це й гран-прі на Міжнародному конкурсі фестивалі хореографічного мистецтва «Сонячна Болгарія», і перемога у «Голосі країни», і в ряді інших заходів. Тому назріла потреба у придбанні додаткової 31 путівки на суму 98 660 гривень.

Слід зазначити, що члени міськвиконкому одноголосно підтримали пропозицію про виділення коштів на оздоровлення талановитих юних хустян.

Щодо освіти, то тут кількість дітей, охоплених поїздками у дитячі табори не збільшилась, а на оздоровчу кампанію було виділено всього 695 тисяч гривень, з яких 417 тисяч – кошти місцевого бюджету, а 277,7 тисяч – залучені.

-На сьогодні використано 302 тисячі гривень і залучено 153 тисячі батьківських коштів, – підкреслив начальник управління освіти, релігій та у справах національностей Василь Мочарник.

У свою чергу міський голова закликав начальників управлінь бути об’єктивними та до питання розподілу путівок підходити виважено і мудро.

-Я виступаю за те, аби оздоровлювалися діти незалежно від того, чи вони із багатих, чи з бідних родин. Кожна дитина повинна мати рівне право на оздоровлення, – заявив очільник міста над Тисою Володимир Кащук. – У нас є чимало таких родин, які справді не мають із чого відправити дитину на відпочинок. Тому не хочу чути нарікання з боку мешканців міста про несправедливий розподіл путівок. Усе маю відбуватися прозоро і чесно.

Між іншим, протягом червня у ряді хустських шкіл працювали мовні табори, крім того для учнів, які перемогли (зайняли перші місця) на всеукраїнських (7 дітей) та обласних (57 школярів) етапах предметних олімпіад було закуплено 30 путівок у табори в Івано-Франківській області. А при школах оздоровлено 1305 дітей, що складає 30 відсотків усіх учнів міста.

Марина АЛДОН

P7029823

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах