96798
08:47 20.122019

Юна закарпатка перемогла на Всеукраїнських змаганнях «STEAM House»

Життя 2820

Учениця школи села Довге, що на Іршавщині, виборола перше місце у Всеукраїнських змаганнях з моделювання “розумних” пристроїв.

Всеукраїнські змагання “STEAM House” проходили 18-19 грудня в місті Києві.

Свій проєкт у номінації «Smart City» представила учениця Довжанської школи Левко Тамара.

Юна закарпатка представила проєкт гідроконтролю колодязя «Water Well Hydro Control», який забезпечує відстеження об’єму води, моніторингу рівня води в річках та раціонального використання водних ресурсів.

Water Well Hydro Control складається з 3 пристроїв:

Мобільний додаток Water Well Monitoring, який використовують для відстеження об’єму воду в закритих резервуарах, що знаходяться на далекій відстані в лісових масивах та інформування споживачів,

Пристрій Borzhava River Water Monitoring — автономний пристрій, який встановлюється на опору мостів, моніторинг рівня води в річці.

Пристрій Water Tank Control, який автоматично обирає резервуар і дозволяє раціонально використовувати воду, використовується для одного господарства або декількох.

Як розповіла керівниця проєкту Галина Левко, всі пристрої побудовані на базі Arduino Nano, ультразвукового датчику HC-SR04, gprs/gsm модуль, для відстеження даних в інтернеті Blynk.

Довідково:

“STEAM-House” — це захід, покликаний сприяти розвитку технологічної компетентності, дослідницьких та творчих навичок учнів, навичок проектної діяльності, розвитку інтелектуального потенціалу України

У номінації “Smart City” приймають участь проекти для розумного міста. Модернізація та підвищення ефективності усіх сфер життя міста або села.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах