93548
12:57 30.102019

Найбільший театр Закарпаття відкрив сезон «Нічним вартівником і пралею»

Життя 4304

27 жовтня при повному аншлагу Закарпатський академічний обласний український музично-драматичний театр імені братів Шерегіїв відкрив 74-й театральний сезон.

На суд глядачів «шерегіївці» винесли «драму молодості» відомого латвійського драматурга Паулса Путніньша «Нічний вартівник і праля», поставлену свого часу режисером Олександром Саркісьянцом і поновлену нині заслуженим артистом України Михайлом Фіщенком.

Виставу про гру в шлюб з нелюбові дуже тепло сприйняли глядачі, влаштувавши акторам справжні овації. Ось як відгукнувся про побачене на сцені відомий театрал, професор Ужгородського національного університету Сергій Федака:

«За понад тридцять років ця вистава вже мала три версії (з трьома акторськими складами), але понині справедливо вважається візитівкою театру, тож тепер глядачам запропоновано після майже десятирічної перерви четверту версію. Серед цілого ряду причин для поновлення не останньою була і та, що збереглися прекрасні і дуже складні декорації, підготовані свого часу І.Панейком і О.Кондратюк. Це цілий казковий світ в дусі Андерсена, розроблений колись художнім подружжям.

Химерна ризька історія цілком могла статись і в Ужгороді – відповідно до нашої пісні “Як ми зійшлися та й розійшлися, а розійшовшись зійшлися знов”. Вартівник і праля – персонажі казки, яку дівчина розповідає хлопцеві (по ідеї, вони не мають зійтися, бо живуть за різними ритмами). Психоаналітики вважають, що порозуміння подружжя якось залежить від того, які самі казки їм оповідали у дитинстві. Цим, схоже, розказували щось дуже подібне, бо навіть заявляючи, що нібито не кохають одне одного, вони насправді демонструють дуже ніжний, хоч і далеко не ідилічний роман».

Другий показ прем’єри відбудеться у неділю, 3 листопада, о 18.00.

Фото Оксани Штефаньо

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах