93477
10:10 29.102019

Майже 65% мукачівців вакциновані від дифтерії

Життя 2581

В Мукачеві вжиють заходів щоб уникнути поширення дифтерії.

За словами начальника відділу охорони здоров’я Любов Мандзич насамперед це стосується імунізації населення, а саме тих хто пропустив планову вакцинацію від дифтерії (діти згідно календаря щеплень, дорослі – ревакцинації кожні 10 років) та людей які знаходяться в групі підвищеного ризику, це освітяни, студенти, медики а також ті хто працює в організованих колективах чи місцях масового скупчення.

В Мукачеві є достатньо вакцин від дифтерії, – кажуть у відділі охорони здоров’я. Тож мукачівців закликають не зволікати та вакцинуватися аби якомога швидше надолужити пропущені щеплення. Для цього необхідно звернутися до свого сімейного лікаря, зробити щеплення від дифтерії у Мукачеві можна навіть у суботу та неділю. За минулі вихідні такою можливістю скористалося 1055 мукачівців.

Рівень вакцинації від дифтерії в Мукачеві досить високий, найкраща ситуація серед дітей, а от найгірша серед дорослих – тут усього близько 65 % місцевих жителів мають щеплення. Лише за останні два роки щеплення отримали близько 34 тис. містян, інформує Мукачівська міськрада.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах