92241
09:11 7.102019

У Виноградівській середній школі ім. Перені Зігмунда відзначили річницю визвольної боротьби 1848-1849 років. ФОТО

Життя 4786

6 жовтня угорський народ схиляє голову перед пам’яттю жертв національної визвольної боротьби 1848-1849 років, яка відіграла важливу роль в історії Угорщини.

Події революції тісно пов’язані і з історією нашого краю.

За давньою традицією за ініціативи КМКС у Виноградові в середній школі ім. Перені Зігмунда зібрались активісти із різних куточків області. щоб вшанувати пам’ять генералів-мучеників. 6 жовтня 1849 року за наказом австрійського фельдцейхмейстера Юліуса Якоба вон Гайнау 13 генералів, які командували угорськими військами, були страчені у місті Арад. Також схиляють голови перед пам’ятником Перені Зігмунда, жителі цього міста, який підписав історичний для угорського народу документ – декларацію про незалежність Угорщини.

Виступаючі – Kudron Zoltán, голова виноградівського осередку КМКС, Zubánics László, голова УМДС, Brenzovics László, голова КМКС, та Potápi Árpád János, держсекретар угорського уряду – говорили про те, що свободу ніколи не дають за дарма, і тому має таку велику цінність. Справжня боротьба не є лишньою, навіть втрачена революція рухає вперед колесо історії. У виконанні учнів середньої школи ім. Перені Зігмунда, та вихованців реформаторського ліцею Пийтерфолво прозвучали вірші та пісні присвячені сумній даті.

Голос Карпат

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах