88944
09:24 15.082019

В Ужгороді пройшла зустріч із представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ

Життя 3366

Учора, 14 серпня, у камінному залі облдержадміністрації губернатор Закарпаття зустрівся з делегацією Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі до складу якої увійшли керівник Івано-Франківського відділення СММ ОБСЄ Девід Піге, спостерігач Денеш Декань, офіцер відділу безпеки Анатолій Дзізінський.

Керівник делегації Девід Піге зазначив, що в місії вже склався високий рівень співпраці з Закарпатською облдержадміністрацією і завданням місії є допомога у вирішенні проблем. Члени делегації цікавилися можливими шляхами вирішення екологічних проблем Солотвинського солерудника, який нині становить загрозу для всього дунайського басейну. Зазначив, що розроблено програму реабілітації солерудника і для її впровадження потрібна допомога влади.

Також підняли питання внормування життєдіяльності ромів у місті Берегово. Є інформація, що нині чимало мешканців тамтешнього табору потерпають від фізичного насильства, погроз, корупції під час виплат коштів на дітей. Ці питання підняли, бо завданням місії ОБСЄ є також спостереження за дотриманням прав людини, повідомляє прес-центр Закарпатської ОДА.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах