8893
11:16 24.062016

Танцювальний табір у Ратівцях черговий раз показав майстер-клас. ФОТО

Життя 2558

Вже третій рік поспіль у селі Ратівці Ужгородського району проходить танцювальний літній табір для дітей молодшого шкільного віку. І традиційно організаторами є Товариство угорської культури Закарпаття та Ужгородська реформатська церква. Церква надає базу відпочинку, яка ідеально відповідає всім потребам дітей, з майданчиком та басейном.

IMG_3865

Концерт відкривали Лівія Балог, голова ТУКЗ Ужгородського району, а також Анетта Андрейчак-Товт, голова Паладь-Комарівського осередку ТУКЗ, за сумісництвом депутати ужгородської районної ради.

Цього року, почесна місія керувати табором випала Анетті Андрейчак-Товт. Вона розповіла: «Тут я змогла випробувати себе у новій сфері і мені дуже сподобалось. Зокрема, це чудова можливість для дітей, тут вони можуть весело провести час зі своїми однолітками та відпочити після насиченого навчального року. Багато діток після табору можуть серйозно захопитись танцями, як от моя дочка, яка колись і чути не хотіла про них, а зараз вже два роки день у день займається».

IMG_3838

За словами Лівії Балог: «Ідея організувати такий табір виникла тому, що аналізуючи ситуацію з літнім відпочинком дітей, ми дійшли висновку, що більшість таборів для старших діток. І важливим було створити щось цікаве і для молодших. Наш табір приймає дітей з 1-го по 6-ий клас. Батьки оплачують тільки незначну частину харчування, всі інші витрати покриває ТУКЗ. П’ять вихователів доглядають за дітьми, також тут є вчителька танців, яка кожного дня з ними займається. Наразі, ми приймали в себе 65 дітей – це велика кількість, але наші кваліфіковані працівники вміли зайняти всіх чимось цікавим,щоб ніхто не сумував за батьками. Дітки мають можливість спекотними літніми днями купатись в басейні, що знаходиться на території бази відпочинку, але тільки під наглядом дорослих. Щоб урізноманітнити перебування дітей в нашому таборі, ми проводимо різні майстер-класи, а минулого року була і театральна вистава. Цього року діти робили марципанові прикраси для торту, розмальовували камінці фарбами, робили орігамі. Був також вечір талантів, де дітки розповідали про себе та показували свої вміння – хтось танцював, хтось співав, а хтось розповідав вірші. Також, кожна кімната, де проживали діти змагалася у вмінні малювати плакати. В таборі вони вчаться виконувати як сучасні танці, так і угорські народні танці».

В останній день перебування в таборі діти мали можливість показати свої танцювальні номери. На гала-концерті вони чудово виступили, чим порадувати батьків та близьких.

Такі табори є дуже важливими для розвитку наших дітей, адже дитина має не тільки вчитися, а й відпочивати. А поєднання дозвілля і чогось творчого – це взагалі ідеальний відпочинок. Найважливіше в цьому всьому те, що це дійсно подобається дітям.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах