86758
13:57 3.072019

Ліцеї та коледжі Закарпаття відкрили свої двері абітурієнтам

Життя 2850

Щороку Ужгородський музичний коледж імені Дезидерія Задора приймає на перший курс близько шістдесяти студентів. А цьогоріч обсяг регіонального замовлення на спеціальність «музичне мистецтво» зріс до сімдесяти п’яти місць. Тільки у перший день прийому документів оформили більше тридцяти заяв. Найбільш популярні напрямки – народні інструменти, фортепіано та вокал.

Подавати заяви випускники дев’ятих класів можуть e паперовій формі, одинадцятикласники – тільки в електронній.

Заяви від абітурієнтів прийматимуть до тринадцятого липня. Опісля – творчий конкурс.

За два дні до природничо-гуманітарного коледжу Ужгородського національного університету прийняли півтори сотні заяв – це на двадцять п’ять відсотків менше, ніж за цей період 2018-го, кажуть у закладі. Загалом щороку до коледжу зараховують близько трьох з половиною сотень студентів.

Про обсяги держзамовлення остаточної інформації ще не мають, але вже точно знають: на спеціальність право його не буде.

А от подача заяв до вищих навчальних закладів стартуватиме із десятого липня. Поки вступники одинадцятих класів мають зареєструвати свій електронний кабінет самостійно або у центрі допомоги на базі вишу.

Заяви офіційно почнуть приймати з середи наступного тижня – цьогоріч абітурієнти можуть подавати відразу сім на чотири спеціальності у різні виші.

Список вступників, які отримають рекомендації до зарахування в коледжі, ліцей чи технікуми оприлюднять до дванадцятої години двадцять третього липня. Зарахування ж проходитиме до двадцять дев’ятого – на держзамовлення, до першого серпня – на навчання на платній основі, повідомляє телеканал “Сіріус”.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах