85179
14:28 13.062019

В ужгородській галереї урочисто відкрили «Свято книги»

Життя 2275

Обласна виставка “Книга-фест-2019”, восьма у загальному рахунку, особливу увагу звертає на продукцію закарпатських видавництв.

Відтак учасники мають можливість оцінити рівень видавничої галузі краю і жанрове різноманіття її друкованої продукції. Значну увагу організатори виставки приділили юним читачам, які у деяких ситуаціях є навіть співавторами книг, а також ілюстрацій до них.

12 червня у приміщенні Закарпатської організації Національної спілки письменників України відкрилася книжкова виставка «Літературне добросусідство» та відбулося засідання за круглим столом на тему: «Здобутки, традиції, перспективи творчої співпраці авторів і видавців книг».

А сьогодні, 13 червня, у галереї «Ужгород» відбулося урочисте відкриття «Свята книги».

У Закарпатській ОДА діє спеціальна програма підтримки місцевих авторів, яка на конкурсній основі фінансує видання книжок. Це 900 тисяч гривень на рік. За останні десять років завдяки цій програмі видано понад 100 книжок різних жанрів. Багато з них не могли би побачити світ, якби не програма. Видання – дуже цінні, а деякі унікальні (наприклад, особисте листування Августина Волошина, яке було випадково знайдене на горищі старого будинку в Ужгороді). Деякі з цих видань стають лідерами всеукраїнських рейтингів та книжкових конкурсів. Цьогоріч обласна адміністрація профінансує видання 16 книг, відібраних експертною радою.

У програмі заходу – презентації нових книг; творчі зустрічі з письменниками, видавцями і гостями з інших міст України та з-за кордону; автографсесії та вернісажі. А вже о 17.00 сьогодні журі оголосить підсумки конкурсу книги і переможці отримають заслужені нагороди, повідомили Закарпаття онлайн у прес-центрі Закарпатської ОДА.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На ужгородських «тротуарах» діти ламають ноги. Фото
21:40
Cімейне свято велоспорту та здорового відпочинку для дітей та молоді „ВЕЛО-ЛІДЕР” вже традиційно відбудеться 11 травня 2024 року в Боздошському парку Ужгорода
19:28
«Запобігти. Врятувати. Допомогти» відбулась на території трьох районів краю. Фото
15:47
60 тисяч працюючих закарпатців мають оцифровані трудові книжки
14:33
Фінансування пенсійних виплат, житлових субсидій і пільг за квітень жителям Закарпатської області завершено
13:35
У Патрульній поліції Закарпатської області створять новий відділ
12:41
На Хустщині для старшокласників організували триденні польові збори. Фото
11:34
Українці можуть оформити пенсію онлайн
11:02
На Закарпатті обговорили фінансово-економічну ситуацію в області. Відео
10:28
8 000 євро за «квиток зеленим маршрутом». Прикордонники викрили організатора незаконної схеми
10:25
Всі новини