84092
16:35 31.052019

Останній дзвінок пролунав в ужгородській школі №10 імені Дойко Габора. ФОТО

Життя 9238

31 травня святкові лінійки з нагоди завершення навчального року провели в більшості населених пунктів України. Ужгород не став виключенням – тут святкування розпочали з самого ранку.

Ми завітали до загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 10 з угорською мовою навчання імені Дойко Габора. Тут 500 учнів школи святкували кінець 2018-2019 навчального року та початок довгоочікуваних літніх канікул.

Юдіт Кулін, директор школи зауважила, що ніби нещодавно, на цьому ж подвір’ї, проводили свято першого дзвоника, а зараз у доросле життя йде 15 випускників.

– Тоді ми мали плани та цілі на весь рік, а зараз можемо підвести підсумки проведеної роботи. Ми намагалися дотримуватись настанов Іштвана Сечені: «Від нас залежить усе, варто лише захотіти». Ось зараз і прийшов час згадати усе, що відбулося протягом цього навчального року – виступи з гучними оваціями, співи навколо адвентського вінка, декламування віршів, численні фольклорні танцювальні вечори. Хочу також подякувати батькам, за підтримку у наших спробах вирвати дітей з такого популярного віртуального світу та зблизити їх, згуртувати. Проте ми не тільки веселилися, наші учні призери численних олімпіад та наукових змагань.

В підтвердження цьому факту, пані Юдіта нагородила учнів та їхніх вчителів заслуженими грамотами та подяками. Крім того, 60 школярів, переможців олімпіад, матимуть можливість відпочити в угорському місті Занка.

Привітати школярів прийшов і Йосип Резеш, начальник управління національностей та релігій Закарпатської ОДА. Він колишній випускник цієї школи й безмежно пишається цим: «З огляду на ті роки, що я провів у стінах цього навчального закладу можу зі впевненістю сказати, що всі грамоти є результатом плідної та самовідданої роботи, в першу чергу, усього викладацького колективу».

Йосип Резеш звернувся й до випускників.

– Ви зараз стоїте на новій сходинці свого життя, де зіштовхнетеся з багатьма труднощами, які вам потрібно вирішити та подолати. Тому за період літніх канікул раджу добре відпочити і набратись сил. Завжди пишайтеся тим, що ви випускники школи імені Дойко Габора і ніколи не забувайте чому вас тут учили!

Випускники начального закладу привітали своїх вчителів квітами та виконали чудовий танець. Як символічний знак прощання зі школою випускники запустили в повітря різнокольорові кульки.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах