81366
10:17 3.052019

Екстремали, нехтуючи забороною, гасають лісами й сінокосами Міжгірщини

Життя 2273

Вони на своїх джипах, мотоциклах, квадрациклах рухалися колонами не лише дорогами загального користування. Екстремали прямували у ліс, на полонини чи інші ділянки, нехтуючи забороною. Нагадаємо, що зараз триває сезон тиші. У цей період відбувається масове розмноження диких тварин.

Своїми діями джипери завдають шкоди довкіллю, а також приватним ділянкам місцевих жителів. Водночас екстремали не реагують на зауваження служби державної охорони ПЗФ НПП «Синевир» і поліції, демонструючи вседозволеність. Такі дії є кричущим порушенням Закону України.

Постановою Кабінету Міністрів України від 24 липня 2013 р. №541 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд» передбачено штрафи, але для цих порушників вони не страшні.

Національний парк «Синевир» попереджає про неприпустимість порушення законодавства, що стосується природно-заповідного фонду. Парк проводить заходи з недопущення дій, які можуть зашкодити природі, повідомляють в НПП “Синевир”.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах