76821
15:44 7.032019

До ужгородського навчально-виховного комплексу «Ялинка» завітали високоповажні гості. ФОТО

Життя 3643

6 березня у навчально-виховному комплексі «Ялинка» відбулося свято весни, на якому були присутніми Посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ України Микола Балтажи, Уповноважений міністра, відповідальний за розвиток співпраці Сабольч-Сатмар-Березької області та Закарпатської області Іштван Грежу та делегація Генерального консульства Угорської Республіки в м. Ужгород.

На початку свята директор навчального закладу Світлана Рибак подякувала гостям за те, що вони в черговий раз приїхали в гості до своїх маленьких друзів: «Ми раді вітати гостей, які так багато зробили для нашого навчального закладу. Як ви знаєте, у нас 8 груп для дітей дошкільного віку і одна з них із угорською мовою навчання. Сьогодні ми маємо досвідчених педагогів, які кожного дня віддаються своїй роботі. І бачимо, як дітки їх люблять і поважають.

Ми відкрили цю групу 1 квітня 2017 року, тож нам вже майже 2 роки. Це різновікова група і на сьогодні у групі 30 дітей. Минулого року у нас було 3 випускників з цієї групи, цього року випускається вже 13 діток. Чесно кажучи, ми переживали чи зможемо набрати групу, але процес пішов і група успішно функціонує. Більше того, до нас звернулися батьки, які теж захотіли навчатися угорської мови. Тому, за допомогою Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці II, на базі нашого НВК відкрились безкоштовні вечірні курси з вивчення угорської мови. Багато батьків спеціально записуються на курси, щоб допомагати у вивченні мови своїм діткам. До речі, багато наших вихователів та вчителів також відвідують ці курси».

Привітавши всіх присутніх Посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ України Микола Балтажи зазначив: «Так приємно бути у цей весняний чудовий день тут, у дитячому садочку і бачити цих маленьких ангеликів. Я вітаю мого угорського колегу пана Грежу із тим, що угорськомовна група діток успішно працює у цьому навчальному комплексі. Діти це наше майбутнє і від того, які умови ми створимо для них, зокрема, і у цьому дитячому виховному закладі і залежатиме їхнє майбутнє. Ми зараз живемо у глобалізованому світі і дуже важливо, щоб діти вчилися ідеалам добра і дружби. Тож, давайте і далі працювати над тим, щоб наші діти почували себе комфортно незалежно від того хто вони. Адже – це наші діти. І я хочу побажати цьому чудовому закладу та всім батькам та діткам миру, добра і сонячного неба».

Зі свого боку Уповноважений міністра, відповідального за розвиток співпраці Сабольч-Сатмар-Березької області та Закарпатської області Іштван Грежа подякував за можливість бути присутнім на цьому святі і констатував: «Пані директор, пане Посол, шановні батьки, мені дуже приємно перебувати тут, – у такому чудовому закладі. Саме тут ми бачимо скільки багато можемо навчитися саме у дітей – тут дітки дружньо граються незважаючи на те, хто вони. І, нам політиками треба цьому вчитися. Ми з моїм колегою, паном Балтажи намагаємося підтримувати відносини між нашими країнами теж на такому ж рівні. Напевно, ви всі читали, що угорський уряд допомагає багатьом дитячим садочкам Закарпаття. І, дуже важливо, щоб всі дитячі садочки області мали такий високий рівень матеріально-технічного забезпечення як цей, де ми сьогодні перебуваємо. І, повірте, ми працюємо над цим кожен день. Ми бачимо, які тут чудові діти, які вони слухняні і як вони серйозно налаштовані, щоб представити нам свою святкову програму. Я щиро бажаю всьому колективу достойних умов праці і таких хороших діток, а ми через Генеральне консульство Угорщини завжди готові допомогти вам у цьому. Будь ласка, звертайтеся!».

Дітки приготували дуже гарну двомовну програму, яка була представлена двома групами – українською та угорськомовною. Зокрема, це були пісенний, танцювальний виступи та виступ, де дітки декламували вірші Тараса Григоровича Шевченка угорською мовою.

Юрій КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах