71524
16:21 16.122018

Благодійний забіг До Дня Святого Миколая в Ужгороді – робити добро просто. ФОТО

Життя 2302

Як показує життя, щоб долучитися до гарної справи, потрібно зовсім не багато. Уже кілька років поспіль активна спільнота Ужгорода напередодні Дня святого Миколая збирається задля доброї справи. U-Run/Uzhhorod Running Club організовує благодійний забіг «Пробіжи – допоможи!»

Цьогоріч захід відбувся 16 грудня на площі Театральній.

Метою проведення благодійної акції є привернення уваги спільноти до потреб онкохворих та збір коштів для лікування Наталії Марфідін (діагноз – гостра лейкемія (рак крові). Хвороба раптово увірвалася в життя молодої матусі, котра разом із чоловіком виховує двох прекрасних донечок, молодшій із яких усього два рочки.

Особливість цієї акції в тому, що Миколайчики, а саме в таких костюмах бігають щороку небайдужі ужгородці, всю суму внесків для забігу перераховують на благодійність.

– Кожного разу ми біжимо задля хорошої справи, – розповідає організатор заходу Олексій Куруца. – У попередні роки співпрацювали з організацією «Щасливі діти». За ці кошти проведено низку різних розважальних атракцій для діток. Цьогоріч будемо бігти задля Наталії Марфідін. Плануємо зібрати близько 10 тис. грн на її лікування. Ліміт учасників буде приблизно 180 чоловік. Наразі зареєструвалося вже понад 120 людей.

На вибір учасників були два маршрути: 2 та 6 км. Більшість учасників зареєструвалися на довший маршрут. Ми стартуємо з площі Театральної біжимо до мосту Масарика до облмуздрамтеатру і повертаємось на Театральну. Це дистанція “Я благодійник”. Дистанція “Я спортсмен” це три таких кола.

До забігу долучилися усі бажаючі: дорослі і малі, професійні спортсмени, і аматори, і люди, що просто хотіли зробити добру справу.

А хтось навіть просто реєструвався, вносив свій благодійний внесок і прогулявся цією дистанцією. Адже головне – це бажання допомогти. Бо добро насправді робити просто!

Христина БІКЛЯН

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах