70856
10:49 8.122018

Три лісові мешканки отримали нову домівку на Іршавщині

Життя 3676

Для трьох козуль Річанське лісництво Довжанського лісомислиського господарства стало домівкою . На території підприємства лісівниками було збудовано спеціальний вольєр, де на сьогоднішній день знайшли прихисток три козулі.

Лісівники дали імена своїм підопічним – Петя, Найда та Мотря. В кожного із них своя історія. Найдавнішим мешканцем тут є Найда. Сьогодні вона практично не боїться людей та полюбляє їх ласку. Самотньою судилось бути їй не довго. Невдовзі сусідом для Найди став самець Петя.

Нелегка доля склалася в Мотрі. Козулю знайшли в лісі працівники державної лісової охорони. Тварина заплуталась в колючій дріт та була сильно виснажена, зламала три лапи, а її тіло вкривали царапини й рани.
Після довготривалої реабілітації, Мотря почувається добре, хоча наслідки травм ще можна побачити на її тілі. Однак лісівники запевняють, через декілька місяців козулю буде не упізнати. Загалом лісові мешканці живуть біля лісівників та єгерів у достатку, останні постійно дивляться, щоб у годівницях була їжа та вода.
Сьогодні Річанське лісництво не останній об’єкт Іршавського району, який знаходиться під прицілом туристів. І особливу роль у цьому лісівники завдячують саме козулям, яких невдовзі стане більше, адже Найда очікує на потомство.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах