66903
20:54 23.102018

В Ужгороді відзначать Всесвітній день боротьби з поліомієлітом

Життя 2296

Завтра, 24 жовтня, відзначається Всесвітній день боротьби з поліомієлітом. Щоб підвищити обізнаність населення щодо поліомієліту, наслідки від цього захворювання та його профілактику, щороку цього дня проводять різноманітні тематичні заходи. Долучиться завтра й Ужгород. «Ротарі-клуб» спільно з Ужгородською міською радою із 15.00 до 17.00 проведуть просвітницьку акцію на площі Театральній. Крім того, розповідатимуть про важливість щеплень в ужгородських школах.

Довідково. Всесвітній день боротьби з поліомієлітом був започаткований з ініціативи міжнародної неурядової нерелігійної та неполітичної благодійної організації Rotary International.

Поліомієліт (поліо) – дитячий спинальний параліч, спричинений поліовірусом. Наслідком хвороби можуть бути невиліковний параліч та навіть смерть. Поліомієліт невиліковний, але захворюванню та поширенню хвороби можна запобігти шляхом вакцинації. Так, у 1988 році захворюваність на поліо в світі сягала 350 000 випадків. Майже за 30 років завдяки колективній імунізації по всьому світу захворюваність скоротилася на 99%. За оцінками експертів, за умови продовження вакцинації проти поліо є шанс найближчими роками повністю ліквідувати циркуляцію поліовірусу в світі та позбутися цієї хвороби.

Відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах