64001
15:26 20.092018

Закарпаття вважають перспективним краєм для кіно

Життя 4793

“На Закарпатті немає жодного квадратного кілометра, який би не зацікавив кінематографістів”

В Ужгороді розпочалася Міжнародна конференція “Спільне виробництво кіно в рамках транскордонного співробітництва”. Захід організований Закарпатською фільмкомісією, Закарпатською ОДА і Ужгородською міською радою за підтримки Українського культурного фонду. Під час першої панелі конференції обговорили перспективи спільного виробництва фільмів в міжнародній ко-продукції в Закарпатті.

Спікерами стали продюсер Віктор Шевченко (Київ), продюсер Ярослав Міненко (Одеса), режисер Іван Філа (Прага), оператор Ян Герах (Варшава). Участь в обговоренні взяли також Любомир Багрій, начальник управління стратегічним плануванням та моніторингу соціального економічного розвитку, департаменту економічного розвитку і торгівлі Закарпатської ОДА та Вячеслав Єгоров, фільмкомісіонер (Ужгород).

Всі учасники першої панелі конференції переконані, що в Закарпаття є високі шанси стати перспективним кіноосередком і важливу роль у цьому має зіграти Закарпатська фільмкомісія, яка створить хороший фундамент для плідної та безперешкодної роботи знімальних груп. Друга панель заходу стосується формування фондів для розвитку кіноіндустрії в регіоні. Опісля неї на учасників чекає відвідування місцевих локацій, які можуть бути використані для розбудови кіновиробничих потужностей.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах